Ytterforwarden Jonas Tell är klar för IFK Kungälv. Jonas kommer senast från spel i Ale-Surte och har IFK Motala som moderklubb. 

IFK Kungälvs lagbygge inför den kommande säsongen går vidare. Näste spelare att bli klar för A-truppen är 23-årige Jonas Tell.

Tell har sin bandyfostran i IFK Motala och har även spelat för den klassiska klubben i elitserien säsongen 2012-2013. De senaste två säsongerna har han spelat i IFK Kungälvs grannklubb Surte BK.

Som junior har han meriter med spel i den svenska P19-landslaget och IFK Kungälv kommer att få stor nytta och tillskottet till truppen.

- I Jonas får vi en skridskostark ytterforward med bra teknik som gärna utmanar motståndarförsvararna. Han har en gedigen bandyfostran i Motala och nu kommer han att komma till en bra miljö med duktiga spelare runt sig som förhoppningsvis kan göra att han kommer att utvecklas ännu mer som bandyspelare, säger Martin Karlsson i IFK Kungälvs sportgrupp.

IFK Kungälv hälsar Jonas Tell varmt välkommen till föreningen och ser framemot att se hans bandykunnande på Skarpe Nord till vintern.

Fotocredd: Surte BK/Gert Svensson

Huvudtränare: Roger Knöös

Målvakter: Victor Lindblom

Utespelare: Hampus Kärnman, Ted Skoglund, Elias Modin, Mikael Lindberg, Lukas Person, Erik Olsson, Daniel Strömquist, Andreas Berggren Eckerth, Robin Mohlén, Jonas Tell.