Ikväll är det äntligen dags för våra rödblåa hjältar att spela sin första träningsmatch för säsongen 2016/2017. Tränaren Roger Knöös ser med tillförsikt fram emot dagens match mot Gripen i Vänersborg Arena 20.00.

–  Det är skönt att det äntligen drar igång, så killarna får komma in i matchtempo och börja bygga något bra inför årets säsong, säger Roger Knöös.

Gripen/Trollhättan är det som står för motståndet och det är en rejäl värdemätare Kungälv får ta sig an med en gång då laget har flera nya spelare:

– Det har varit många avhopp i laget, men trots det så har vi ändå en väldigt bra stomme då flera har valt att stanna och försöka få upp Kungälv till Elitserien igen, det är många som säger att resultatet i en sådan här match inte spelar någon roll, det tycker jag är nonsens då det alltid är viktigt med ett anständigt resultat för att känna att det man gör är något bra, säger Roger Knöös.

Det är många som är nyfikna på hur laget kommer att formeras?
– Planen är givetvis att alla i truppen ska få spela under försäsongen, mot Gripen så väljer vi att ställa över Erik Olsson, Andreas Berggren Eckert och Anton Ysing.

Startelvan formeras följande:

Målvakt: Victor Lindblom (Måns Lundvall)

Libero: Hampus Kärnman Högerback: Daniel Strömqvist Vänsterback: Simon Stenvall

Högerhalv: Jesper Henriksson Vänsterhalv: Calle Bridholm

Vänstermittfältare: Robin Mohlen (Robin Olsson) Mittmitt: Elias Modin (Johan Riddarström) Högermittfältare: Mikael Lindberg

Forwards: Ted Skoglund och Lukas Persson

Avbytare: Måns Lundvall Robin Olsson Johan Riddarström Jonas Tell

Matchen följs direkt via elitrapport.se

Fotnot: Calle Bridholm har provtränat med IFK Kungälv senaste veckorna. Robin Olsson, har också tränat med Kungälv den senaste tiden, men är ännu inte klar för spel i föreningen kommande säsong.