På söndag 14.40 ställs IFK Kungälv mot Blåsut i Ale Arena. För IFK Kungälvs del är det säsongens andra träningsmatch efter att laget förlorade med 1-3 mot Gripen förra söndagen. 

Förberedelserna inför Allsvenskan i full gång. Sedan ett par veckor tillbaka har IFK Kungälv blandat stenhårda pass i gymmet med isträningar i Ale Arena.

Nu på söndag spelar laget sin första träningsmatch i arenan för säsongen då seriekollegan Blåsut står för motståndet.

I matchen får IFK Kungälv bygga vidare på spelet från förra veckans knappa förslut mot Gripen med 1-3. Ett Gripen som hade spelat två matcher innan den matchen och som några dagar senare besegrade storsatsande IFK Vänersborg med bland andra världsstjärnan Sergei Lomanov i laget.

– Defensivt så gör vi en ganska bra match. Vi håller bra avstånd mellan spelarna. Vi faller kanske lite lägre än vad vi hade tänkt. Men vi fick en tidig utvisning som gjorde gjorde att vi inte kunde stå så högt som vi ville i början, men överlag så gör vi det ganska bra defensivt. Offensivt saknade vi kanske lite variation, vi fick inte riktigt tryck på dem i djupet då vi hade för många spelare på egen planhalva till exempel. Men det var första matchen och vi mötte ett bra lag. Sedan är det alltid de här klyschorna med timeing och annat som man pratar om i början av säsongen, men passningarna ska sitta lite hårdare och sådär för att det ska bli rätt flyt i spelet, säger Tommy Österberg i IFK Kungälvs ledarstab.

Vad ska ni fokusera på mot Blåsut?

– Vi har pratat en del om hur vi vill spela offensivt och vill få till en lite mer variation i vårt anfallsspel. Det ska bli intressant och se hur vi kan göra det imorgon, säger Tommy Österberg som filmar matcherna medan Roger Knöös och Jörgen Sjöholm leder laget nere vid isen.

Lagledaren Jörgen Sjöholm meddelar att det endast blir ett fåtal förändringar inför söndagens match jämfört med senast.

– Vi ställer upp ganska likt som mot Gripen, vilket bland annat innebär att Daniel Strömqvist, som gjorde det jättebra mot Gripen fortsätter som back. Sedan är Erik Olsson iväg och spelar med IFK Vänersborgs P20-lag. Robin Olsson är sjuk och Måns Lundvall borrest vilket innebär att Axel Garstam från P18, är med som målvaktsavbytare, säger Jörgen Sjöholm.

IFK Kungälvs trupp mot Blåsut. 

Målvakt: Victor Lindblom (Axel Garstam)

Libero: Hampus Kärnman

Backar: Daniel Strömqvist, Johan Riddarström

Halver: Andreas Berggren, Jesper Henriksson

Mittfält: Mikael Lindberg, (centralt), Robin Mohlén (vänster) Elias Modin (höger).

Anfall: Lukas Persson, Ted Skoglund

 Avbytare: Niklas Holopainen, (anfall), Jonas Tell (mittfält) Simon Stenvall (mittfält, försvar), Anton Ysing (mittfält, anfall),

Matchen börjar klockan 14.40 och spelas i Ale Arena. Varmt välkomna önskar IFK Kungälv.