IFK Kungälv hade inga större problem med att besegra seriekonkurrenten Blåsut i söndagens träningsmatch i Ale Arena. 
Det dröjde dock till den 33:e minuten innan Lukas Persson kunde spräcka målnollan och överlista storspelande Blåsutmålvakten Anton Johansson.  

IFK Kungälv ägde mycket och boll och skapade tidigt flera målchanser trots att Blåsut försvarade sig bra och inte bjöd ett bollförande Kungälv på allt för mycket ytor.

När chanserna ändå dök upp hade hemmaspelarna i IFK förtvivlat svårt att få hål på bortamålvakten Anton Johansson.

Bara i den första halvleken räddade Johansson fem frilägen, där minst fyra var av karaktären att de flesta på läktarna hade räknat med mål.

Blåsut var på intet sätt ofarliga och sårade Kungälv tidigt med flera lyft som så när frispelade lagets anfallare. I övrigt blandades det ganska grovt, mellan fina intentioner och anfall med felpassningar på mittplan som gav målchanser åt båda håll.

I den 33:e minuten kunde dock Lukas Persson spräcka nollan då han blev frispelad av Mikael Lindberg och fri med Johansson sprätte upp 1-0 i nättaket.

I den 41:e minuten rasslade det till igen då Elias Modin lyckades sno åt sig bollen i Blåsuts uppbyggnadsfas och från straffområdesgränsen tryckte in en isare till höger om Anton Johansson.

Halvtidsresultat: 2-0

I den andra halvleken rivstartade IFK Kungälv i ett tempo som laget aldrig kom upp i den första halvleken.

I den 51:e minuten satte Mikael Lindberg ut en boll till framstormade Ted Skoglund på högerkanten. Från dålig vinkel fick Skoglund på dagens träff i Ale Arena och pangade in 3-0 i det borta krysset från 25 meter – helt otagbart för Johansson.

Tre minuter senare visade även Lukas ”Pang Pang” Persson vilket tryck han har i bössan. Persson skott kom efter en hörnvariant där Mikael Lindberg spelade tillbaka bollen till Lukas, som från kort avstånd kunde stå och ladda på till dönaren som borrade upp sig i nättaket. Det var nog tur för alla inblandade att den bollen inte tog på en spelare i Blåsuts hörnmur…

Vid 4-0 pekade mycket på att matchen skulle rinna iväg målmässigt. Blåsut visade dock moral, och på bara några minuter knappade laget igen till både 4-1 och 4-2 via ett frislag och en hörna. Frislaget var en riktig delikatess då Andreas Kihlvall pangade upp bollen i krysset från straffområdesgränsen. Blåsuts 4-2-mål gjordes på en hörna av det mer traditionella slaget då Christoffer Hansson tryckte in bollen.

Minuterna efter målet begärde IFK Kungälvs tränare Roger Knöös timeout. Innan den hann tas vaggade Mikael Lindberg sig fram i låg hastighet i den 65:e minuten. När passningsalternativen aldrig dök upp kom Linberg allt närmare mål och till slut kunde han retfullt enkelt bara peta in bollen bakom Anton Johansson, som efter några dragningar från Lindbergs klubba, stod på fel ben när han skulle ut och täcka skottvinkeln.

Efter Roger Knöös timeout fick Kungälv bättre ordning på spelet. I den 75:e minuten gjorde Lindberg sitt fjärde poäng för dagen när han sköt in 6-2.

I slutet av matchen blev det en hel del så kallat ”Hawaii-spel” då felpassen avlöste varandra och de båda lagens lagdelarna slets sönder.

Blåsut fick något bättre ordning på sitt spel efter en timeout och kunde trycka in ytterligare en hörna i den 86:e minuten – den här gången intryckt av Markus Eriksson.

I matchens sista sekund fastställde sedan Niklas Holopainen slutresultatet till 7-3, efter en tilltrasslad situation framför Blåsut-målet.

Ett sammanfattningsvis ganska så rättvist resultat sett till matchbilden. I IFK Kungälv visade flera av lagets unga spelare framfötterna. Både Elias Modin och Niklas Holopainen kom med i målprotokollet och bakåt gjorde Daniel Strömqvist och Andreas Berggren en stabil insats tillsammans med försvarskollegorna, Hampus Kärnman, Johan Riddarström, Simon Stenvall, Hampus Kärnman och Jesper Henriksson.

Victor Lindblom i Kungälvsmålet stod också för en stabil insats och kan inte lastas för något av målen som kom på fasta situationer. Positivt med Lindbloms spel var att han visade prov på flera fina utkast. Bland annat såg han, från läktarhåll, ut att bli snuvad på en potentiell assist när hans långa utkast som friställde Lukas Persson i den första halvleken blev avblåst för offside.

Matchfakta:

IFK Kungälv – Blåsut: 7-3

Mål:

Kungälv: Mikael Lindberg, 2, Lukas Persson, 2, Ted Skoglund, Elias Modin, Niklas Holopainen

Blåsut: Andreas Kihlvall, Christoffer Hansson, Markus Eriksson

Utvisningar:
IFK Kungälv 2 x 10 min
Blåsut: 1 x 10 min

IFK Kungälvs trupp mot Blåsut. 

Målvakt: Victor Lindblom (Axel Garstam)

Libero: Hampus Kärnman

Backar: Daniel Strömqvist, Johan Riddarström

Halver: Andreas Berggren, Jesper Henriksson

Mittfält: Mikael Lindberg, (centralt), Robin Mohlén (vänster) Elias Modin (höger).

Anfall: Lukas Persson, Ted Skoglund

Avbytare: Niklas Holopainen, (anfall), Jonas Tell (mittfält) Simon Stenvall (mittfält, försvar), Anton Ysing (mittfält, anfall),

Kommande spelschema för IFK Kungälvs A-lag:

25/9 Mölndal Bandy, 14.40 (Ale Arena )

30/9 Gripen/Trollhättan  19.00 (Slättbergshallen)

8/10 Lidköping AIK  17.30 (Ale Arena)

15/10 Nässjö IF (Stinsen Arena)

22-23/10 cup i Stinsen Arena i Nässjö.