Nu på lördagen den 24 september klockan 14.00 är det dags för årets upplaga av Stadsloppet i Kungälv. Loppet går av stapeln i Älvparken vid bakom Skarpe Nord och i år och väntar en riktigt spännande supporterutmaning. 

Precis som tidigare år springs loppet runt en bana på cirka 300 meter under 30 minuter. IFK Kungälv hoppas du vill vara med och bidra till att arrangemanget blir ännu bättre för att stärka IFK Kungälv. (läs mer om du du anmäler dig längre ner i artikeln)

Så efter sommaren är det dags att plocka fram träningskrona igen och vässa formen inför loppet där vi springer för vår hälsa och för att stärka bandy i Kungälv. Tanken är att varje löpare skaffar sig en sponsorer som motiverar varje löpare att springa så långt som möjligt.

Att springa stadsloppet är otroligt roligt. Varje år brukar IFK Kungälvs supporterklubb Skarpa Gubbar ställa upp med en löpare de sponsrar. Förra året sprang Mikael ”Hölö” Wickström i endast kalsonger in 9000 kronor efter att ha lovat springa på det viset om han samlade in mer pengar än utmanaren Anders ”Abel” Abrahamsson.

I år utmanar dessa herrar varandra igen. Den som drar in minst pengar har lovat att låta skarpskytten Lukas ”Pang Pang” Persson stå och träna straffar på dem i bandymålet under en A-lagsträning i vinter – något som riskerar att göra bra ont.

– För mig är Lukas skott som att plocka äpplen, det är värre för ”Abel”, eller hur. Jag ska se till att samla in mer pengar än Abel så han får svetts lite, om man säger, säger Mikael Wickström.

Vill du se Lukas Persson skjuta dönare mot  ”Abel” eller Wickström?

Skriv ett mail till info@ifkkungalv.se med ditt namn och adress och antal kronor du vill sponsra med per varv. Banan är cirka 300 meter lång. Tex ”Per Persson, Persvägen 3, 442 31 Kungälv”. Skriv efternamnet på den av supportrarna du väljer att sponsra i ditt ämnesfältet i ditt mejl.

Just nu är Mikael Wikström i en klar ledning. Totalt är han uppe i cirka 700 kronor per insprunget varv. Anders Abrahamsson är uppe i cirka 100 kronor.
– Jag får springa snabbt helt för att på så sätt vinna vad, säger Anders Abrahamson.

————————————————————————————————————————————————

Vill du själv springa? Klicka här för att ladda ner din anmälningsblankett och här för att ladda ner din sponsorlista.

Till dig som löper Stadsloppet söndagen den 24 september 2016

För att allt skall fungera så bra som möjligt vill vi att du tänker på följande:

* Avprickning och utdelning av nummerlappar sker senast 30 min. innan start. Där lämnar du också din sponsorlista på vilket vi vill att du räknar ner hur många kronor du får totalt per varv.

Gemensam start sker klockan 14.00. Banan går runt en bana i parken och är ca 300 m lång. Du avverkar sen så många varv som möjligt under 30 minuter. Påbörjat varv räknas. Även i år kommer vi skicka faktura till alla sponsorer, så du behöver inte ”inkassera” pengarna själv. Det är viktigt att du har fullständiga uppgifter på din sponsor. Företagets/personens namn, ansvarig person (som du har gjort upp med sponsringen om), adress och postnum-mer/ort. Dina sponsorer får bestämma hur många kronor/varv de vill sponsra IFK Kungälv med via din löpinsats.

* Har Du frågor beträffande ovanstående hör gärna av dig till Calle Rydén: 0705195153

Tillsammans gör vi bandy stark i Kungälv!