IFK Kungälv hade inga problem med att besegra ett Stefan Nordén-tränat Mölndal Bandy i Ale Arena. Poängbäst i Kungälv blev Mikael Lindberg, med två mål och tre assist. Flest mål gjorde dock Lukas ”Pang Pang” Persson som till slut lyckades skrapa ihop till ett hattrick. 

Trots vad resultatet visar stod Mölndal stundtals upp bra i matchen. När Kungälv däremot tryckte på lite mer i skridskoåkningen hade motståndarlaget problem att hänga med. 1-0 kom i den 12:e minuten efter ett högklassigt solomål av Mikael Lindberg, som visar storform i början av säsongen.

I IFK Kungälv gjorde junioren Erik Olsson, 18, debut tillsammans med nye målvakten Måns Lundvall. Lundvall hade en ganska lugn dag i kassen. Mölndals mål, som kom strax efter Lindbergs 1-0 mål, var det inte mycket att göra åt. Efter ett hårt skott i stolpen som Måns kastade sig efter kunde Mölndals Carl Friman enkelt bara peta in bollen i mål. Erik Olsson visade prov på klokt spel och fin bollbehandling, och borde kanske fått en straff med sig i den andra halvleken när han gjordes ner i straffområdet.

Kungälv ägde mycket boll matchen igenom. Efter att tränaren Roger Knöös tog en tidig timeout vid ställningen 2-1, fick man också bra fart på spelet med mycket delaktighet från i stort sett hela laget.

Innan den första halvleken var slut hann Kungälv också med att göra 3-1. 2-1 målet var en delikatess då Mikael Lindberg lyfte klubban för att skjuta – men i stället passade fram bollen till en friställd Ted Skoglund. 3-1-målet pangade han själv in efter att ha vikt in från höger mot straffområdet och avlossat en isare i hörnet målvakten flyttade sig i från för att följa med i hans åkning.

Halvtidsresultat: 3-1

I den andra halvleken fortsatte Kungälv i ett tempo Mölndal inte riktigt hängde med i. Målen trillade in med jämna mellanrum och Lukas Persson hann under de sista 45 minuterna med att göra ett hattrick.

I Kungälv visade även Elias Modin att han har utvecklats rejält de senare säsongerna. Elias, som var med och vann SM-guld med P18-laget för några år sedan, är tillbaka i klubben efter spel i Frillesås BK och ser redan ut att ha växt ut till en nyckelspelare på IFK Kungälvs mittfält.

Mot Mölndal stod han för ett mål och en assist.

Innan matchen var slut hade IFK Kungälv tryckt in totalt nio bollar mot Mölndal. Ett lag som hade tränaren och den gamle mittfältslegendaren Stefan Nordén, 47, med på isen.

– Vi hade några borta idag så jag fick hoppa in. Jag tycker det ser bra ut för Kungälv. De ser ut att ha bättre delaktighet i spelet än på flera säsonger, det är inte lika mycket tuta och köra, och många av de unga killarna gör det jättebra, säger Stefan Nordén.

För egen del ser Nordén ut att ha kvar det mesta som gjorde honom till landslagsspelare redan i 20-årsåldern. Tempot på skridskoåkningen är däremot kanske inte lika högt som förr.

– Det var min första match för säsongen, kommenterar Nordén själv den saken.

En som däremot hade bra fart på rören i söndagens match var IFK Kungälvs högerhalv Jesper Henriksson. I den andra halvleken stod han för matchens mål då Elias Modin först trampade upp på mittplan och droppade bollen till Henriksson – som därifrån åkte i från allt och alla innan han lurade ner Mölndalsmålvakten på isen och från snäv vinkel sprätte bollen i mål.

– Det var ett ganska bra mål, skrattade en nöjd Jesper Henriksson, som var mer nöjd med IFK:s spel i den andra halvleken jämfört med det laget presterade i inledningen av matchen.

Bilder tagna av Bandyfotos fotograf Johans Spanås från söndagens match hittar ni på ifkkungalv.se under måndagen.

Matchfakta: 

IFK Kungälv – Mölndal Bandy 9-1

Kungälv: Lukas Persson, 3, Mikael Lindberg, 2, Ted Skoglund, Jesper Henriksson, Elias Modin, Robin Olsson
Mölndal: Carl Friman

Matchens lirare:

Kungälv: Elias Modin
Mölndal: Stefan Nordén