På fredagskvällen gästar IFK Kungälv västkollegan Gripen i säsongens fjärde träningsmatch. Lagen möttes för två veckor sedan då Gripen till slut vann med 3-1.

IFK Kungälv har visat god form under inledningen av försäsongen. I den första matchen för säsongen blev det en knapp förlust mot just Gripen och IFK har sedan dess hunnit med att slå allsvenska seriekollegan Blåsut med 7-3 och division 1-laget Mölndal med 9-1.

Under försäsongen har flera av lagets unga spelare visat framfötterna. I backlinjen har bland andra Daniel Strömqvist visat att han har plockats upp i A-laget för att utmana på allvar. På mittfältet har Elias Modin imponerat och Victor Lindblom längst bak i kassen har visat vilken klassmålvakt han är.

Utöver de nämnda har även Erik Olsson och Victors målvaktskollega Måns Lundvall gjort A-lagsdebut för IFK Kungälv. Även Anton Ysing, som gjorde en smygdebut i A-laget för några år sedan, är nu på allvar med och tampas om en plats.

Tillbaka i IFK Kungälv är också den gamla P18-guldkaptenen Andreas Berggren Eckerth, som sprider trygghet på sin halvposition.

Matchen mot Gripen startar klockan 19.00 i Slättbergshallen i Trollhättan.

Matchen går att följa direkt via elitrapport.se

A-lagets kommande spelschema. 

30/9 Gripen/Trollhättan  19.00 (Slättbergshallen)

8/10 Lidköping AIK  17.30 (Ale Arena)

15/10 Nässjö IF (Stinsen Arena)

22-23/10 cup i Stinsen Arena i Nässjö.