Efter ledning med 1-2 i halvlek borta mot Gripen tappade IFK Kungälv matchen till 4-2 i den andra halvleken. 
Sedan kom laget tillbaka och reducerade föst till 4-3. I matchen nästa sista minut tryckte Ted Skoglund också in slutresultatet 4-4. 

IFK Kungälv gjorde återigen en stark insats under försäsongen när laget på fredagen spelade oavgjort mot Gripen i Trollhättan. Ett Gripen som i sin tur levererat under försäsongen och slagit bland annat rivalen IFK Vänersborg.

I fredagens match fick IFK Kungälv en drömstart då Lukas ”Pang Pang” Persson satte dit 0-1 till Kungälv i den tredje matchminuten.

Kungälv trummade sedan på och fick också ett mål bortdömt i den 7:e minuten. 0-2 målet kom istället i den 24:e minuten då Robin Mohlén hittade fram med en passning till Niklas Holopainen som fick in bollen i mål.

Innan den första halvleken hann Gripen med att reducera ställningen till 1-2 efter att laget fick en straff som sköts in av Johan Grahn.

Halvtidsresultat: Gripen – IFK Kungälv 1-2

I den andra halvleken tog Gripen över spelet. Laget kvitterade till 2-2 i den 62:e minuten och flöt sedan fram till 4-2 på mindre en 15 minuter. Med tio minuter kvar att spela åt sig IFK Kungälv sig tillbaka i matchen. I den 85:e minuten pangade Mikael Lindberg in en hörna och med en minut kvar av matchen tryckte Ted Skoglund slutligen in bollen i den 94:e minuten. Ett mål som fastställde slutresultatet till oavgjorda 4-4.

– Första 30 minuterna är bra från vi sida. Vi har flera fina anfall. Efter det blir det mycket bolltapp och vi faller ifrån matchplanen något och tar inte jobbet. Gripen skapar väl inte så många lägen, men får mycket hörnor, säger IFK Kungälvs tränare Roger Knöös.

Vid ställningen 4-2 i den andra halvleken berättar han att Kungälv tog en timeout för att försöka vända matchen. Timeouten tog i den 79:e minuten.

– Vi behövde blir lite mer bestämda. Vi ändrar då till två spelare på mittfältet och lyfte upp så vi hade tre i anfallet. Vi skapar då några riktigt fina anfall och får ny energi, säger Roger Knöös.

Överlag tycker IFK Kungälvs tränare att laget börjar se bättre organiserat ut. Efter matchen berömde han bland annat två av lagets unga spelare, mittfältaren Elias Modin och försvararen Daniel Strömqvist som återigen stod för starka insatser i Kungälvströjan. Även målvakten Måns Lundvall fick beröm efter matchen.

– Månas gjorde det riktigt bra. Det känns skönt att vi har två bra målvakter, säger Knöös.

Matchfakta: 

Gripen/Trollhättan BK – IFK Kungälv 4-4

Matchfakta:

Gripen: Johan Grahn, Henrik Larsson, Eetu Peuhkuri, Mattias Timan,

Kungälv: Lukas Persson, Niklas Holopainen, Mikael Lindberg, Ted Skoglund

Fullständig matchfakta hittas här.