IFK Kungälv förlorade lördagseftermiddagens träningsmatch mot Lidköping AIK med 4-5. Förlusten är IFK:s första under försäsongen mot en seriekonkurrent och den kommande Allsvenskan ser ut att bli ett hyperspännande drama. 

Trots en bra start där IFK Kungälvs Lukas Persson satte dit 1-0 redan efter 35 sekunder blev det förlust för Kungälv mot Laik i Ale Arena.

Kort efter Kungälvs ledningsmål kvitterade bortalagets Martin Hagman til 1-1 på hörna. Trots att Lukas Persson återigen gav Kungälv ledningen med 2-1 i den 22:e minuten blev det till slut Lidköpingslagets dag.

Kungälv var dock i förarsätet under den större delen av matchen. I halvtid ledde IFK med 3-2, efter att Jonas Tell gjort sitt första mål för klubben. Innan 3-2 målet hade Kungälvsbekantingen Simon Artig kvitterat till 2-2.

 Halvtidsresultat: 3-2

I den andra halvleken ökade IFK också tidigt på till 4-2 genom ännu ett mål av Lukas Persson – som därmed återigen stod för ett hattrick under försäsongen. Laiks Johan Näsholm reducerade ställningen till 4-3 två minuter senare.

Den andra halvleken blev länge sedan en mållös historia. Under matchens sista 10 minuter kunde dock bortalaget både kvittera till 4-4 genom Simon Artig och sedan även fastställa slutresultatet till 4-5 genom mål av Wiktor Evinsson.

För IFK Kungälv är förlusten en nyttig läxa inför seriepremiären mot Boltic i november. Allsvenskan ser ut att bli ett riktigt getingbo i vinter.

Under lördagen besegrade bland annat Tranås elitserielaget Gripen på bortais med 6-4. Ett Tranås som tidigare under försäsongen förlorat mot Nässjö. Ett lag som i sin tur under lördagen förlorade mot Jönköping med 2.3. En spännande vinter är därmed att räkna med för alla som följer den södra allsvenska serien. En serie där även Frillesås, med hemvändande bröderna Fredrik och Mattias Johansson, också vilja vara med i kampen om en av de två översta placeringarna.

Kungälvsmatchtrupp: Victor Lindblom, Måns Lundvall, Hampus Kärnman, Jesper Henriksson, Daniel Strömqvist, Simon Stenvall, Robin Mohlén, Ted Skoglund, Johan Riddarström, Jonas Tell, Lukas Persson, Niklas Holopainen, Mikael Lindberg, Elias Modin, Carl Oskar Bridholm, Robin Olsson.

Matchfakta: 

IFK Kungälv – Lidköpings AIK: 4-5

Kungälv: Lukas Persson 3, Jonas Tell.

Lidköping: Simon Artig, 2, Martin Hagman, Johan Näsholm, Wiktor Edvinsson