Försäsongen går vidare och på lördag åker IFK Kungälv till Småland för att möta Nässjö IF i Stinsen Arena. 

IFK Kungälv slipar just nu formen inför seriepremiären mot Boltic på Skarpe Nord den 12 november. På lördag möter IFK Kungälv den allsvenska seriekonkurrenten Nässjö IF på bortaplan. Efter matchen återstår endast Stinsen Cup i Nässjö helgen efter innan laget ska vara redo för seriestarten.

Den gångna helgen förlorade IFK Kungälv med uddamålet mot Laik efter att bland annat ha drabbats av en matchstraff vilket gjorde att laget fick spela en stor del av matchen med tio spelare.

I måndags fick IFK Kungälv en rejäl genomkörare då laget mötte storsatsande IFK Vänersborg i Vänersborg Arena, med bland andra Sergei Lomanov jr på isen. IFK Kungälv chocköppnade matchen och ledde efter två minuters spel med 0-2 efter två mål av Lukas Persson.

I halvtid hade Vänersborg vänt på steken till 3-2.

I den andra halvleken, rann Vänersborg sedan iväg och vann till slut matchen med hela 13-5.

Bästa målskyttar i matchen var  Sergei Lomanov och IFK Kungälvs Lukas Persson, som återigen stod för ett hattrick. Persson har därmed gjort hattrick för Kungälv i tre matcher i rad – imponerande. Matchfakta från den matchen hittar ni här.

På lördag ställs IFK Kungälv alltså mot Nässjö IF som tippas vara ett av lagen som krigar om de översta placeringarna i den södra allsvenskan. En serie som ser ut att bli ett riktigt getingbo. I helgen förlorade Nässjö med uddamålet mot Jönköping. Samtidigt slog Tranås, som tidigare under säsongen förlorat mot Nässjö, elitserielaget Gripen med 6-4. Samma Tranås förlorade dagen efter mot allsvenska Frillesås BK med hela 7-1.

Vi har med andra ord en riktigt spännande bandysäsong att se fram emot i allsvenskan södra.