IFK Kungälv förlorade under lördagen borta mot Nässjö i Stinsen Arena med 7-5. Nässjö drog tidigt i från i matchen, och IFK Kungälv fick först ordning på spelet vid underläge med hela 7-1.
– Vi gör en katastrofal match, och visar ingen inställning och hjärta och då blir det så här, säger IFK Kungälvs tränare Roger Knöös.  

I IFK Kungälv fick från start svårt borta mot seriekonkurrenten Nässjö IF i lördagens bortamatch i Småland.

Efter 14 minuters spel låg IFK under med 2-0, men fick kontakt igen när Lukas Persson i den 21:e minuten reducerade till 2-1 på straff. Nässjö fortsatte dock att rinna ifrån IFK Kungälv målmässigt och i halvlek ledde hemmalaget med 4-1 – efter tre mål av Markus Magnusson.

– Första halvlek är katastrofal från vår sida. Vi visar ingen inställning, inget hjärta och tar inte jobbet och blir frånåkta så det sjunger om det. 4-1 var i underkant då Victor Linblom gör en del riktigt fina räddningar, säger Roger Knöös.

Halvtidsresultat: 4-1

I den andra halvleken fortsatte bollarna att trilla in bakom Victor Lindblom i kassen, samtidigt som IFK Kungälvs drabbades av flera utvisningar vilket försvårade jakten på reduceringsmål.

– I den andra halvleken bestämde vi oss för att gå upp med tre i anfallet för att sätta hårdare press på Nässjö, men några utvisningar gör att vi inte kan gå upp och göra det, säger Roger Knöös.

I den 70:e minuten var ställningen hela 7-1 till Nässjö som såg ut att gå mot en utklassningsseger. De sista 20 minuterna vaknade dock IFK till och plötsligt började bollarna istället att trilla in i hemmamålet.

– När vi blir fulltaliga får vi effekten vi önskar av att ha tre på topp och två på mitten och det gör att vi också får igång skridskoåkningen i laget och då skapar vi mängder med målchanser och spelar helt ok ändå, säger Roger Knöös.

I den 86:e matchminuten stod det 7-5 på resultattavlan efter att Lukas Persson hittat rätt med två bollar och även Ted Skoglund och Robin Mohlén skrivit in sig i målprotokollet.

Närmare än så kom inte Kungälv, som får tar med sig de sista 20 minuterna hem inför nästa veckas Stinsens Cup i Nässjö, då laget i gruppspelet ställs mot Åtvidaberg och IFK Motala.

– Vi är långt i från nöjda med det vi presterar idag och vi får hoppas att vi lär oss en läxa av det här. Vi hade pratat om vikten av att gå in med rätt inställning till matchen och fundamentet i idrott är att måste finns glöd i det man gör och det fanns ingen glöd alls. Det ska smälla i närkamper på ett juste sätt, det ska läggas ner hårt jobb i skridskoåkningen, men vi blir frånåkta och visar inget hjärta alls, säger Roger Knöös.

I matchen saknade IFK Kungälv, Mikael Lindberg och Jonas Tell som var borta på grund av sjukdom. Johan Riddarström, var avstängd efter att ha drabbats av ett matchstraff mot Lidköping AIK förra helgen.

– De som är på isen och vid sidan ska kunna prestera och försöka visa att de ska ha en plats i laget. Idag fallerar i stort sett alla. Det är som sagt bara att hoppas att vi lär oss en läxa av den här matchen. Cupen nästa helg är jätteviktig. Inte bara för cupen i sig utan för att hitta rätt och göra bra saker som vi kan ta med oss inför seriepremiären mot Boltic, säger Roger Knöös.

Matchfakta från Nässjö IF – IFK Kungälv hittar ni här.