IFK Kungälv vann årets upplaga av den allsvenska turneringen Kosa Supercupen som avgjordes i Nässjö och Vetlanda i helgen. 

IFK Kungälv tog sig till finalen via segrar i gruppspelet mot Åtvidaberg och Motala innan Nässjö besegrades i semifinalen.

I finalen väntade västkustkollegan Frillesås BK – ett lag med flera Kungälvsbekantingar i laget.

Finalen var en tät historia mellan två trötta lag med tre matcher i benen på två dagar innan avgörandet. Finalen var också länge mållös och präglades den första halvtimmen av hårt spel och flera utvisningar. Under matchens första 25 minuter hade båda lagen drabbats av två utvisningar vardera och det dröjde först till den 34:e minuten innan Robin Olsson kunde spräcka målnollan och ge Kungälv ledningen med 1-0. Kort därefter kvitterade Fredrik Brandin ställningen till 1-1. Med bara sekunder kvar av den första halvleken återtog Kungälv ledningen då Robin Mohlén gjorde viktiga 2-1.

Halvtidsresultat: 2-1

Den andra halvleken hann knapp starta innan Fredrik Brandin återigen kvitterade. Matchen stod sedan och vägde fram till den 60:e minuten då Lukas Persson gjorde 3-2 för Kungälv. Tio minuter senare ökade Ted Skoglund på ledningen till 4-2. Ett resultat som höll sig fram till matchens sista sekund då Fredrik Brandin tröstmålade för Frillesås och fastställde resultatet till 4-3.

Segern innebär att IFK Kungälv nu kan gå in till seriepremiären på Skarpe Nord mot IF Boltic den 12 november med gott självförtroende.

Matchfakta: IFK Kungälv – Frillesås.

Under helgen i Småland har IFK Kungälv också stöttat helt fantastiskt att en trogen klack från tillresta Skarpa Gubbar-supportrar. Tillsammans är vi starka i Kungälv. Heja Kungälv! #viärkungälv