På lördag är det dags för allsvensk premiär mot då IFK Kungälv möter IF Boltic på Skarpe nord klockan 13.00. –Winter is coming!, säger Jonny Carlsson från IFK Kungälvs supporterklubb.  

På lördag är det äntligen dags för bandy på Skarpe Nord där isen nu ligger blank och är redo för spel.

IFK Kungälv kommer till matchen med bra matcher i bagaget. För några veckor sedan vann IFK Kungälv Kosa Cup i Nässjö och i lördags spelade laget 4-4 mot Frillesås BK som väntas utmana i toppen av allsvenskan.

Matchen mot Boltic börjar 13.00 på Skarpe Nord.

– Vi ser fram emot premiären mot ett Boltic som vi räknar med att bjuda på hårt motstånd, säger IFK Kungälvs tränare Roger Knöös.

När det gäller genrepet mot Frillesås var det halläningarna som inledde bäst de första 30 minuterna då laget styrde spelet och hade mest boll. Trots detta så kunde Lukas Persson rinna igenom för hemmalaget och göra 1-0 efter att Mikael Lindberg stått för assisten. 1-1 målet kom strax därefter på en hörnretur efter att Anton Ysing i Frilleås varit vaket framme och rakat in bollen. Fredrik Brandin kunde ge sedan även ge Frillesås ledningen i matchminut 21 efter att ha smackat in en hörna, helt otagbart för Måns Lundvall som för dagen vaktade IFK Kungälvs mål.

Frillesås spelade med mycket tålamod och med lite tur så hade siffrorna kunnat vara ännu större om inte den rätta skärpan hade saknats för dagen. IFK Kungälv ändå kunde gå ikapp och förbi innan halvtidsvilan efter mål ifrån Robin Mohlen och Lukas Persson.

– Vi startade första halvtimmen väldigt passivt, samtidigt som vi blev väldigt långa i laget vilket Frillesås utnyttjade på ett bra sätt, detta var något vi direkt försökte rätta till men det tog ändå en stund innan alla bitar föll på rätt plats, säger IFK Kungälvs tränare Roger Knöös.

Halvtidsresultat: 3-2

I den andra halvleken så var det två lag som bytte chanser med varandra och målen skulle även komma. Fredrik Brandin kvitterade till 3-3 för sitt Frillesås innan Lukas Persson kunde göra sitt tredje mål i matchen fram till 4-3, denna gången kom assisten ifrån Elias Modins klubba.

IFK Kungälv skapade en del hörnor matchen igenom, men Frillesås rus satt verkligen till 100 procent i denna match och fick helt enkelt inte in bollen på någon hörna matchen igenom.

Efter Frillesås timeout i den 84:e matchminuten så kom sedan kvitteringsmålet till 4-4 ifrån Fredrik ”Fidde” Johansson

– Sista timmen så spelade vi väl hyfsat tycker jag och lyckas skrapa fram flera lägen att kunna avgöra denna matchen, tyvärr saknas dock den rätta skärpan och tillslut är det ändå ett rättvist slutresultat, säger Roger Knöös, som även tillägger att spelarna är fortfarande lite ringrostiga då träningsförhållanden inte riktigt varit 100.

Nu väntar vi med spänning mot lördagens premiär. 

– Hemmapremiär på Skarpe Nord är något alldeles speciellt. Vi räknar med mycket supporters och en härlig bandyfest. Winter is coming!, säger Jonny Carlsson i supporterklubben Skarpa Gubbars styrelse.