IFK Kungälv inledde årets bandysäsong med en stabil 5-2 seger hemma mot Boltic. I den första halvleken fick dock hemmalaget kämpa mot klassiska Boltic som kort innan halvtidsvilan var i ledning med 1-2. 

I underbart bandyväder, med någon enstaka plusgrad och solsken, tog IFK Kungälv på lördagseftermiddagen emot IF Boltic.

På isen stod två föreningar med dussintals av säsonger i högsta serien och intresset för matchen var stort då nära 600 personer fanns på plats på Skarpe Nord.

Ett IFK Kungälv med solen i ögonen hade det inlednings svårt att få igång spelet. Laget tog ändå ledningen i den 14:e minuten då Jonas Tell fick fram bollen till Robin Mohlén som tryckte in 1-0 längs isen.

Kort efter målet kom bortalaget från Värmland tillbaka i matchen. Först genom en hörna upp i nättaket till 1-1 genom Mattias Wenstedt och några minuter senare gjorde Wenstedt ytterligare ett mål som chockade den röststarka hemmapubliken.

Kort innan halvtidsvilan kunde dock hemmasupportrarna andas  ut något då Mikael Lindberg pangade in 2-2 på straff.

Halvtidsresultat: 2-2

I den andra halvleken fick IFK Kungälv bättre fart på bollen och gästerna hade förtvivlat svårt att skapa några chanser.

Redan i den 47:e minuten gav Jesper Henriksson IFK ledningen med 3-2 och Kungälv förde sedan spelet fram tills att matchen avgjordes i den 67:e minuten då Robin Olsson stod för matchens prestation då han gungade sig igenom Boltic försvaret och sprätte in 4-2.

Boltic kämpade sig senare till ett par chanser. Kungälvsmålvakten Måns Lundwall stod dock matchen igenom för en helgjuten insats och stoppade allt som kom i hans väg. Med bara minuter kvar att spela avgjorde Elias Modin definitivt matchen då han på en retur med ryggen vänd mot målet på halvvolley pangade in 5-2.

Segern innebär att Kungälv tar sikte på toppen av allsvenskan. Mer kommentarer från matchen ser ni i BandyTV-LIVE som efter matchen gästades av tränare Roger Knöös och Mikael Lindberg.

Publiksiffra: 566


Bilder från matchen ser ni senare under helgen på ifkkungalv.se