Micael Wikström är mannen, myten, legenden, som tagit rollen som kulturbärare inom både Skarpa Gubbar och IFK Kungälv och bidrar starkt till att kulturen förs vidare.

Styrelseledamot i huvudstyrelsen, arrangör och ledare av Wikström kulturresor, hårt arbetande medlem med allehanda klubbuppdrag samt sist, men inte minst, supporter av högsta klass. Eldsjälv är sålunda bara förnamnet på denna kulturbärare

Hur började då The Micael Wikström story?
- Jag kommer ju från fel sida älven och stod i mål i Bohus IF. Där fick jag rollen som fixare av träningsläger till bland annat Falun och på så vis hamnade jag I resebranchen, säger Micael med ett glatt skratt och läggande den obligatoriska portföljen på stolen bredvid

Micael brinner verkligen för sin bandy och orden fullkomligt sprutar ur honom när vi stämt träff i klubblokalen efter att IFK avspisat anrika Boltic. Han har hållit på så länge han kan minnas men vägen var inte spikrak till Kungälvsklubbarna. När Bohus lade ner sin verksamhet blev det först några år i Höjden eftersom de hade en bra och lockande verksamhet innan det bar av mot Kareby. Det var när gamla lagkamrater lockade som det blev verklighet. Att Micael också träffade sin fru från Kungälv, gjorde saken lättare att ta beslutet att ta klivet över älven. Detta trots att han på den tiden var lika stor Surtesupporter som han idag är Kungälvssupporter.

Han har idag många bandysträngar på sin lyra. Förrutom att vara ny ledamot i IFK huvudstyrelser, är han också engagerad i Skarpa gubbar, både i klack likväl som de olika arbetsuppgifter som snurrar runt en förening. I fredags kväll, dagen innan premiärmatchen, skruvade han bland annat upp reklamskyltar i sista minuten tillsammans med övriga eldsjälar. De själar som gör allt vad de mäktar  med för IFK, klubben i deras hjärta.

Hur blev det Wickströms kulturresor?
- Jag började med att vara stå i Skarpas klack på hemmamatcherna och började därefter resa med till bortamatcher då Fredrik ”Cazzon” Carlsson var arrangör. Det var oerhört kul och resorna till Edsbyn och Sandviken sitter djupt i själen, säger han med något drömskt i blicken.

Kulturesornas program har utökats säsongen 2016-2017

När IFK nu spelar i allsvenskan är programmet inte lika intensivt och med de flesta matcher på helger har reseprogrammet utökats. Den mest spännande resan är troligen returen mot Boltic den 6 januari. Den resan dammar Wickström av ett gammalt beprövat IFK-recept för mycket trevlig samvaro i supportersammanhang. Partybussen uppstår och med den dansgolv och härlig musik i högtalarna, tjôt med kamraterna och samvaro i största allmänhet. Vem minns inte partybussresorna till bland annat Västerås och Svenska Cupen då vi efter sex timmar resa inte ville gå av utan forstätta vara i bussen med tjo och tjim. Kul som attan var det.

- Ja den blir rolig säger Wickström och vi har 40 tillgängliga platser och idag (lördag) är 28 bokade. Övrigt reseprogram hittar ni här; http://www.ifkkungalv.se/resor/

Samtalet börjar avrundas och kosan styrs mot sammarbetspartnern Combi för en bit mat och där övriga Skarpa redan är. Innan vi avrundar hinner han dock med en sista typisk Wikströmskommentar.

- Jag är bandydåre och gillar verkligen att umgås med våra genomhärliga IFK-supportrar, de är helt enkelt guld värda, avslutat Micael innan vi promenerar upp till Combi

När jag väl sätter mig vid datorn för att skriva ner samtalet får jag en oerhörd känsla av att jag mött passionen personifierad. Att sitta och prata med Wickström är som att ta del av en eld vars flamma är stor, het och värmande utan att bränna. Det är då, jag själv även inser varför jag är en stor supporter till IFK, nämnligen sammanfattad i två nyckelord

PASSION och KAMRATSKAP