På lördag 15.00 åker IFK Kungälv till Lidköping för bortamatch mot Lidköpings AIK.
- Läget ser bra ut, vi har en frisk och kry trupp. Vi är väldigt taggade, säger IFK Kungälvs libero Hampus Kärnman. 

Efter seger med 5-2 i hemmapremiären mot Boltic åker IFK Kungälv med gott självförtroende till lördagens bortamatch.

Kanonvädret från förra lördagen har dock lyst med sin frånvaro och istället har IFK Kungälv fått träna på klassisk västkustbandy.

–  Vi har haft två vattenpolo-träningar på Skarpe i veckan men idag tränar vi i Ale så vi kommer ändå bra förberedda, säger Hampus Kärnman.

Under försäsongen förlorade IFK Kungälv med uddamålet mot Laik i Ale Arena – i en match där laget bland annat drabbades av ett matchstraff.

– Känslan var att vi spelade dåligt men vi ledde ändå bekvämt fram tills vi tog ett rött kort tidigt i andra halvlek. Det avgjorde tyvärr. Vi är, och kommer vara, mycket bättre nu och imorgon. Spelet hackade mot Boltic i lördags men imorgon spelar vi inomhus och har inget att skylla på. Vi ska spela ut i vår offensiv och se till att inte tappa boll på fel ställen. I defensiven gäller det att agera till 100 procent i varje situation och sätta till i närkamperna, säger Hampus Kärnman.

Under dag fredagen godkände tingsrätten IFK Kungälv ansökan om att inleda en rekonstruktion. Hur påverkas ni spelare av situationen?

– Vi fick beskedet igår (torsdag). Ska få mer information efter träningen idag. Klart att spelare påverkas, vi är människor. Men jag tycker truppen agerat professionellt och korrekt än så länge och förväntar mig ingenting annat i framtiden. Vi ska göra så bra ifrån oss på plan som vi kan. Det är spelet på plan vi kan påverka, säger Hampus Kärnman.

IFK Kungälvs match startar 15.00 och följs via elitrapport.se

IFK Kungälvs supporterklubb Skarpa Gubbar kommer också finnas på plats för att stötta laget i Spar Lidköpings Arena.