IFK Kungälv kom undan med blotta förskräckelsen hemma mot Jönköping som under fredagskvällen chockade publiken på Skarpe Nord. 
Efter 21 minuter ledde gästerna med 0-3 på den svårspelade isen.  Ett resultat IFK Kungälv till slut han rädda upp till 4-4 på övertid. 

Det blev den matchbilden som många hade förväntat sig inför matchen. Ett Kungälv med mycket boll mot ett tätt och samlat Jönköping.

Det som det flesta kanske INTE hade förväntat sig var att det var gästerna som inledningsvis skulle rinna ifrån i målprotokollet.

0-1 kom redan i den matchens andra minut då Jimmie Magnusson åkte sig fri och ensam med Victor Lindblom i Kungälvsmålet kunde spräcka målnollan.

I den 19:e minuten var det amerikanske landslagsmannen Darren Richardsson som visade upp sin fina skridskoåkning och satte dit 0-2 på ett friläge. Minuten senare var chocken total på Skarpe Nord då Jimmie Magnusson pangade in en hörna.

Kungälv försökte och det var stundtals spel mot ett mål. Den frostiga isen försvårade dock reduceringsjakten och hemmaspelarna åkte titt som tätt ifrån bollen som inte ville glida med. Istället öppnade bolltappen upp för livsfarliga Jönköpingskontringar och utan en formstark Victor Lindblom i hemmamålet hade det kunnat gå ännu värre för Kungälv.

Halvtidsresultat: 0-3

I den andra halvleken fick Kungälv starten laget behövde. Fem minuter in i halvleken fick hemmalaget till ett riktigt drömanfall där tillslut Ted Skoglund spelade fri Lukas Persson som kunde sätta dit den första reduceringsbollen. Direkt efter målet satsade Kungälv framåt med hela laget direkt efter avspel. Något som resulterade i en riktig kalldusch då Darren Richardsson satte full fart mot Kungälvsmålet. Med några meter kvar till Victor Lindblom släppte Richardsson ut bollen till vänster där en fri Jimmie Magnusson kunde runda Kungälvskeepern och sprätta in bollen i burgaveln från snäv vinkel.

När isen samtidigt började frosta på efter halvtidsspolningen såg det minst sagt mörk ut för hemmalaget. Något ljusare blev det när Robin Mohlén dunkade in en hörna i nättaket i den 59:e minuten. Trots ett massiv Kungälvspress skapade hemmalaget inte speciellt mycket målchanser. Jönköping fick minst lika klara chanser som dock Lindblom redde upp.

I den 72:e minuten stod Ted Skoglund dock för ett riktigt drömmål då han tog ner ett flipp från Robin Olsson och på halvvolley i straffområdet dunkade dit 3-4.

I slutet av matchen tog båda lagen varsin timeout. Tiden såg ändå ut att rinna ut i älven för Kungälv fram tills att Mikael Lindberg lyckades få vidare en slumpboll som damp ner i Jönköpings straffområde till Jesper Henriksson som lirkade in 4-4.

Sett till starten kändes ändå en poäng på något sett okej att få med sig för Kungälv från matchen. Hemmalaget var storfavoriter inför drabbningen, men spelarna hade det otroligt svårt på en is som inte lämpade sig för passningsspel eller bandy överhuvudtaget.

Poängen innebär också att Kungälv är fortsatt obesegrade i serien. Dock toppas allsvenskan numera av IFK Motala som hemma på XL Bygg Arena slog Tranås med 6-2. Två lag som likt Kungälv hade full pott inför den tredje omgången. Härnäst väntar nu en bortamatch i Småland på tisdag klockan 19.00 då IFK Kungälv gästar Tranås Bois på Bredstorp IP.

Fullständig matchfakta hittar ni här.