Nästa match för Kungälv är på klassika Brestorps IP mot Tranås, en arena med både plus och minus för IFK.

Tranås har börjat serien utmärkt men senast blev det förlust mot Motala med 7-3. Laget har blandat och gett under försäsongen med bland annat en storvinst over elitserielaget Gripen så det finns gott om kapacitet. Det är ingen match Kungälv bara åker ut på isen och spelar hem två poäng. Alla lag i allsvenskan har kapacitet i sina bästa stunder vilket Jönköping visade prov på i fredags. Fullt fokus och spela enligt matchplanen är det som gäller.

Annars har Kungälv både goda och sura minnen från Bredstorp. De goda är året då laget tog klivet tillbaka till dåvarande högsta serien, allsvenskan. Det stod och vägde mellan Gripen och Kungälv vem som skulle vinna div1 och ta klivet upp. Gripen mötte Nässjö i Nässjö och Kungälv hade Tranås på Bredstorp. Full supporterbuss rullade österut från Kungälv med stora förhoppningar i bagaget. Förhoppningarna infriades också då Jesper Lundin pangade in inte mindre än fyra baljor på sin 25-årsdag samtidigt som Nässjö höll Gripen kort och IFK tog klivet upp igen. En härlig känsla och glädje. Till de dystrare minnen hör året 2009 då IFK som elitserilag skulle möta Tranås i Svenska Cupen. I härligt vinterväder tog dock IFK inte chansen utan förlorade matchen och skickades ur cupen av ett allsvenskt lag. Inga glada miner och minst glad var Pekka Rintala som fick åka till skjukan för att sy ihop näsan som fått sig en rejäl smäll.  Lessen learned är att alltid ha fullt fokus och bjuda upp till kamp. Lätt att säga men kanske inte alltid så lätt att verkställa.

- Jag har bara goda wibbar från Bredstorp då vi vände underläge vid förra årets match mot Tranås, säger Kungälvs Elias Modin som är åter i Kungälv efter en utflykt till Frillesås

Elias tillhör det yngre gardet av IFK spelare som nu får ta ansvar att återföra Kungälv till en stabilare förening med ungdomsprägel. Efter att ha tillbringat en säsong i Frillesås med mycket speltid har Elias utvecklats och har nu en stadig plats i laget. Tre mål så här långt är inget dåligt facit och bådar gott inför resten av serien. Hans målsättning är naturligtvis att medverka till att stabilisera IFK och bidra till utvecklingen.

- Det är oerhört roligt och stimulerande att vara tillbaka på riktigt som senior och få förtroende, säger anfallaren med ett glatt och avslappnat skratt

I Tranås är Robin Östh är en herre att hålla extra koll på och som levererar match efter match. En egen produkt som gjorde en utflykt till Motala förra säsongen men som nu är åter och producerar poäng. Sergey Polin är en annan lirare som varit Tranås trogen i många säsonger och spelat in hela 108 baljor enligt Tranås egen statistiksida. Timmy Strandberg är ytterligare en målgörare och som tillhör de yngre och utvecklingsbara spelarna. Ingen match som Kungälv som sagt ”bara” vinner men om laget gör rätt så bör det kunna gå vägen.

- Finns flera att se upp med men om vi bara spelar vårt spel skall det gå och vägen och jag har bara positiva känslor från Bredstorp, avslutar Elias innan vi lägger på luren.

Avslag kl 19 på tisdag den 29 november och matchen följer ni bäst genom Elitrapport.se