Bredstorpsmotgången håller i sig för Kungälv som fick åka hem utan poäng även denna gång.

Tisdagens match blev ett ställningskrig och där ingen av lagen ville tappa boll till förmån för det andra lagets snabba omställningar. Inledningsvis fanns chanser åt båda håll och i matchens 16 spelminut fick Tranås in bollen genom Max Golander assisterad av Marcus Tamminen. Mängder av frislag avlöste varandra till främst Tranås fördel men inga fler mål föll i halvleken. Lucas Persson missade dessutom en straff strax efter att Tranås gjort sitt ledningsmål och halvleken slutar med 1-0 med övertag för Tranås.

- Vädret och isen var fin i början på matchen men sen började det regna och blev mer svårspelat och chansartat, säger Ted Skoglund

Halvtid: 1-0

Andra halvlek blir Tranås inledningsvis med frislag och hörnor och det dröjer ända till 54:e minuten innan IFK får till ett frislag som i sig blev resultatlöst. Matchen väger ändå jämt men Tranås är något tyngre i afton och tar förtjänstfullt ledningen med 2-0 i 66:e minuten genom Simon Hagström assisterad av Daniel Axi Strandqvist. Kungälv kastar dock inte in handduken för det men har förtvivlat svårt att få in bollen och det dröjer till slutskedet av matchen innan Lucas Persson får in en hörna och reducerar och på övertid reducerar Robin Mohlén och än en gång på hörna men då har Tranås hunnit med att göra sitt tredje mål genom Konstantin Akhlestin på pass av Hugo Johansson.

Lite nerv blev det på slutet då Mohlén gjorde sitt hörnmål men tiden räckte inte till en kvitteringen utan Tranås tog en fin skalp och viktiga poäng medan IFK får ta revansch på lördag då Katrineholm kommer på besök.

- Idag var det inte vår dag och bollarna ville helt enkelt inte in, avslutar Ted som denna kväll fick gå mållös från banan

Slutresultat: Tranås – IFK 3-2