Med perfekt bandyväder och ett taggat IFK Kungälv fick publiken idag se en säker vinst, där det bjöds på fin underhållning med många mål.

Dagens match började på bästa sätt med en 1-0 ledning  för IFK Kungälv redan efter 3 minuter på en hörna som Robin Mohlén sköt rätt upp i nättaket. Kungälv ägde spelet under starten på första halvlek och 2-0 kom via en passning till en fri Lukas Persson från en rak genomskärare av Mikael Lindberg i den 12:e minuten.

Efter 16 minuter fick Kungälv, en från läktaren sett svårbedömd straff, efter ett slag på skridskon från Katrineholms Kristoffer Konttori. Mikael Lindberg la straffen som räddades utav Katrineholms målvakt Henrik Karlsson. Redan 2 minuter efter den missade straffen drygade Kungälv ut ledning återigen genom Robin Mohlén, men denna gång via ett spelmål.

Katrineholm försökte skapa lägen på IFK Kungälv men det dröjde ända till den 22:e minuten innan första chansen kom via en hörna, som dock räddades av IFK Kungälv.

Efter hörnan så tar Kungälv över spelet igen och det blir lite av ett flipperspel framför Katrineholms mål, där en för dagen mycket pigg Elias Modin håller sig framme och petar in 4-0 i den 23:e minuten. Direkt därefter kom 5-0 målet genom kraftfulle Mikael Lindberg som åkte igenom i mitten och bjöd på ett distansskott som målvakten inte kunde läsa.

Strax efter detta mål tar Katrineholm en timeout som ger resultat direkt efter en miss i Kungälvs vänsterförsvar som Katrineholms Axel Jonsson fångar upp och sätter 5-1. Robin Mohlén gör ett bra genombrott som ger Kungälv en straff i 34:e minuten som Lukas Persson lägger i mål och drygar ut ledningen till 6-1.

Kungälv hade spelat i slutet på första halvlek genom ett bra bolltempo med varierande anfall och en bra defensiv. Elias Modin han peta in 7-1 via en hörna innan första halvlek var slut.

Halvtidsreultat: 7-1

Andra halvlek startar Katrineholm starkast och får utdelningen redan i 47:e minuten genom ett distansskott av Jacob Hollstein och reducerar då till 7-2. Efter detta tar Kungälv återigen grepp om spelet och drygar ut sin ledning till hela 10-2 inom 5 minuter.

Efter detta vänder Katrineholm spelat och får en straff i 60:e minuten som skjuts i mål av Viktor Gogman. Fyra minuter senare får Katrineholm ytterligare en straff som återigen går i mål efter skott av Viktor Gogman.

Efter två straffar för Katrineholm tar IFK Kungälv timeout för att samla laget. Men trots timeouten så gör Katrineholm ytterligare 2 mål och ställningen är då 10-6.

- Vi skapar mycket lägen och vi kontrollerar matchen hyfsat bra, men vi är lite för nonchalanta i defensiven där vi ger dem alldeles för enkla mål, men vi skapar ändå mycket framåt men missar mycket också, men vi får ändå sätta 11 mål så det är ju bra, säger IFK Kungälvs Robin Mohlén.

IFK Kungälv fastställer resultatet till 11-6 genom en hörna på tilläggstid av Lukas Persson.

Sammanfattningsvis så gör IFK Kungälv en bra match där många av våra unga talanger får delta och visa upp sig. Både Erik Olsson och Robert Thelin debuterar i A-laget i denna match.

För fullständig matchfakta klicka här

Slutresultat: IFK Kungälv – Katrineholm 11-6