Efter målfesten i fredags är det nu dax för IFK Kungälv att bege sig en bit norrut för att ta sig an Vänersborgslagat Blåsut i Arena Vänersborg.

Laget har nu efter en vecka på sig att ladda om inför nästa match i serien efter den målrika matchen mot Katrineholm. Att ha med sig en såpass stor vinst inför denna match är givetvis något som stärker dem. Skyttet har kommit igång bättre och fler lägen letar sig in i mål.

Blåsut har börjat serien ganska likt Kungälv med en blandad kompott av både seger och förlust. Senaste matchen spelade Blåsut borta mot IFK Motala som förlorades med 3-1. För närvarande ligger dem på plats 8 i serien med 2 poäng. Kollar man på deras resultat i tidigare matcher så är det flera bra matcher med starka resultat, även om det inte alltid blivit vinst.

Lagen möttes i en träningsmatch redan på försäsongen där Kungälv gick segrande ur striden med 7-3. IFK ligger för närvarande på en 4:e plats i serien och är i behov av ytterligare en vinst för att hänga på topplagen. Förutsättningarna för en bra match är kanon med tanke på arenan, men att spela uppe i Vänersborg ger alltid lite extra nerver då det är lite av en rival och ett derby.

Blåsut har en stark trupp med flera duktiga spelare som till exempel Olle Berglund. Kungälv saknar som tidigare skrivits, Ted Skoglund som har ett benbrott på tummen och kommer vara borta ca en månad. I övrigt är alla spelare tillgängliga för spel. Laget kommer att presenteras på matchdagen.

Avslag kl 19 på fredag den 9/12 i arena Vänersborg. Supporta gärna laget på bästa sätt genom att åka med Wickströms Kulturresor upp på fredag. Nedan finner ni information kring resan. Annars följer ni som vanligt matchen på elitrapport.

På fredag 9 december åker vi igen, denna gången bär det av till Vänersborg och matchen mot Blåsut.

Kostnad 100kr för medlemmar i supporterklubben, 150kr om du förmodan ej är medlem. 200kr om du väljer att bli medlem på bussen.

Wickström ordnar med lotteri och diverse försäljning. kan säkert bli en fräckis eller två också.

Samling kl 17.15, avresa 17.25

Anmäl dig redan idag!!!

Anmäl dig till resorna genom SMS eller att ringa Micael Wickström 0738 55 60 03 eller via mail till

jonny.carlsson@ifkkungalv.se