Efter en lite trevande inledning så bjuder Kungälv på en stabil seger under fredagskvällen med ett bra målskytte återigen. 

Inför en buss tillresta supportar bjöd IFK på en varierande match där det i första halvlek var något trevande och stundtals slött spel på plan. Kungälv tog ledningen i matchen efter 10 minuter via en hörna som Lukas Persson sköt i mål. Blåsut kvitterar redan 4 minuter senare. I 15:e minuten tar Kungälv återigen ledningen med ytterligare ett mål av Lukas Persson.

Sedan varierar spelet lagen emellan och båda skapar lägen och hörnor, dock utan resultat. I 30:e minuten kvitterar Blåsut till 2-2 genom IFK Vänersborgs spelaren Alexander Mayborn. IFK tar ledningen med 2-3 innan det är dax för halvlek.

Halvtidsresultat: 2-3

Halvtidsvilan gav resultat med ett mer tempofyllt spel.

- I första halvlek är det lite slött och tamt, det är dax att komma igång lite, men samtidigt så leder vi ju så vi ska inte tappa ledningen och bara tokköra, utan bara ha tålamod och öka takten lite på det och det tycker jag vi gör. Vi spelar lugnt, säkert och gör det vi ska i andra halvlek, säger IFK:s målvakt Viktor Lindblom

2-4 målet kom redan i den 48:e minuten, återigen via Lukas Persson, denna gång via en delikat assist från Jesper Henriksson då han kom till höger och lyckades balansera bollen på den förlängda mållinjen och skickade in den till Lukas Persson som hade öppet mål.

Kungälv ägde sedan i stort sett den andra halvleken med ett tempofyllt men ändå tryggt spel där Blåsut inte lyckades göra något mål medan IFK petade in 5 mål innan slutsignalen löd.

Det är härligt att se att målskyttet har börjat lossna mer och mer och Kungälv producerar både på fasta situationer och spelmål.

Nästa helg väntar två hemmamatcher för laget då dem tar emot IFK Motala på fredag den 16/12 kl 19:00 och Nässjö IF på söndag den 18/12 kl 15:00. Så ta med vänner, familj och bekanta och kom ner till Skarpe Nord och stötta vårt IFK Kungälv till ytterligare segrar.

Slutresultat: IFK Kungälv – Blåsut/Vänersborg BK 2-8

För fullständig matchfakta klicka här


Entré: 

Vuxen: 100 kronor
Pensionär: 60 kronor
Student/ungdom 16-20 år (Med CSN-kort): 60 kronor
Barn/ungdom 7-15 år: Fri entré
Barn 0-6 år: Fri entré