IFK Kungälv förlorade fredagskvällens seriefinal mot Motala med 3-5. Matchen stod länge och vägde, med ett tätare och effektivare bortalag fick sista ordet och drygade ifrån i tabelltoppen. 

Inför matchen låg IFK Kungälv på en andraplats i allsvenskan – tre poäng bakom Motala som ännu inte har tappat poäng.

Kungälv började matchen bäst och tog tidigt ledningen då Lukas Persson satte dit 1-0 på straff i den 6:e minuten. Kungälv hade greppet om matchen – men Motala kom tillbaka till 1-1 efter att lagkaptenen Erik Ivarsson drog iväg en ”isare” från distans – en boll som på något sätt letade sig igenom hemmamålvakten Victor Lindbloms benskydd till 1-1.

Medan Kungälv hade mycket boll spelade Motala disciplinerat och tätt hemåt och var hela tiden farliga i sina omställningar. Laget skapade också mycket hörnor – som gav betalat i den första halvleken. 1-2 dunkade Daniel Lehnbom upp i krysset på en hörna i den 18:e minuten.

Kungälv replikerade då Lukas Persson satte dit 2-2 på en hörna kort därefter innan det var dags för nästa kanon på en hörna då Fredrik Lönn fick på en kanonträff som borrade sig upp i krysset bakom Victor Lindblom till 2-3.

Båda Victor Lindblom och Motala målvakten Jussi Aaltonen stod i halvleken sedan för fler fina räddningar.

Aaltonen låg bland annat som en panter upp i krysset när han limmande från en rökare från Kungälvs mittfältare Roblin Mohlén och Victor Lindblom reflex räddade bland annat ett stenhårt frislag som var på väg mot hans borte kryss.

Matchens snyggaste mål kunde dock inte Motala målvakten göra något åt. Kungälvs lagkapten Mikael Lindberg stod då för en briljant insats då han först bröt ett Motala uppspel – innan han från dålig vinkel valde och passa bollen stenhårt in framför mål där Elias Modin störtade fram och rakade in 3-3 i den i 30:e minuten. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Halvtidsresultat: 3-3

Den andra halvleken startade med att Motala tog initiativet och vaskade fram flera chanser. Lindblom avstyrde dock det mesta, innan Albin Rohlén kunde lira in bollen efter kaos i Kungälvs straffområde efter en målvaktsretur.

Målet kom i den 66:e minuten och Kungälv fick efter det jaga en kvittering. I den 78:e minuten såg den också ut att komma då Robin Mohlén med en briljant passning som skar rätt igenom Motala försvaret friställde Lukas Persson. Avslutet blev dock tamt och kunde räddas av ett släpande benskydd som Aaltonen lyckades få ut när bollen var på väg in i mål.

Istället kunde Motala avgöra matchen på övertid, efter att Simon Stenvall gjorde ner en Motalaspelare utanför straffområdet. Ett solklart frislag som ändå något märkligt resulterade i en straff. Straffen sattes säkert i mål av Daniel Lehnbom som därmed också blev tvåmålsskytt.

För Kungälvs del gäller du nu att snabbt ladda om batterierna inför nästa toppmöte. Då väntar Nässjö IF som tack vare seger med 8-2 mot Jönköping tog över andraplatsen i tabellen och nu är två poäng för Kungälv. Matchen på söndag börjar 15.00.

I intervjun under kan ni höra Kungälvstränaren Roger Knöös tankar om matchen. Matchfakta hittar ni HÄR.