Kungälv fortsätter att hålla sin publik på sträckbänken och idag tänjde sig laget på gränsen till det maximala för att bärga hem seger mot Nässjö.

Söndag eftermiddag och bara en knapp vecka kvar till jul brukar av tradition inte locka de stora skarorna till Skarpe Nord och bandy. Ikväll var heller inget undantag då blott 284 åskådare letat sig ner till denna viktiga match för IFK om laget inte skulle tappa mark mot plats 1 och 2. Dessa platser ger kvalspel mot elitserielag och förlänger säsongen och med en liten möjlighet att ta sig upp i eliten igen.

Nässjö har under senare tid huserat i allsvenskan södra och alltid tillhört topplagen med kval som följd så även för deras del var matchen enormt viktig. Känslan av allvar fanns där och båda lagen spelade så disciplinerat som det gick och misstag behövdes för att målen skulle trilla in. Nässjö tog tidigt ledningen och Kungälv kvitterade och så höll lagen på till halvtidsvilan. IFK var bara i ledningen en enda gång under första halvlek och det var vid 2-1 då Lukas ”pang pang” Persson slog in en straff efter att en Kungälvspelare fick ett slag innanför straffområdet. Efter det tog Nässjö ledningen och IFK kvitterade innan Nässjö slog in 4-5  genom Viktor Lindqvist strax innan halvtid.

Halvtid: IFK Kungälv - Nässjö 4-5

Andra halvlek började böljande med chanser åt båda hållen även om IFK var lite mer tillbakatryckta än att skapa tryck mot Nässjö. I matchens 64 spelminut klev legendaren och kaptenen Lindberg fram och pangade in en hörna helt otagbart till höger om för dagen utmärkte Säleby i Nässjös mål. Några minuter senare kom kvällens delikatess då Robin Olsson fick till en fin lång flipp som Lukas Persson förvaltade på bästa och rundade retfullt Säleby och rulladen in nystanet. Stort jubel på Skarpa Gubbar som slitits mellan hopp och förtvivlan fram till denna förlösande balja. 7-5 kom på ett liknande sätt med denna gång var det Jonas Tell som flippade till Persson som lättade in bollen elagant och saken var biff kan tyckas.

Nässjö tog sig dock samman och vaskade fram en hörna som reducerade till 7-6 och nerverna kröp fram igen men denna eftermiddag var Kungälvs och Robin Mohlén fick sätta punkt för matchen med sitt andra mål i matchen fint passad av Tell som också fixade två assistpoäng på sitt konto.

- Krigarmatch som var så tät så man nästan kunde ta på den men de är goa matcher att vinna, säger en mycket nöjd Robin Olsson i Kungälvs omklädningsrum efter matchen efter sin förlösande flipp till Lukas Persson.

Det som kan synas noterbart är att bara för att man kommer från elitserien är det inte lätt att slå alla allsvenskan lag. All vill slå IFK och mobiliserar alla styrkor till just dessa matcher. Det är jämt och spännande i serien som nu gör några dagars uppehåll innan annandagen brakar loss över bandysverige med massor av derbyn.

- Härligt med Frillesåsmatcherna och vi har betydligt mer att ta av och vi är inte nöjda med säsongen så här långt, säger Robin småskrattande med en passning till kollegorna i Frillesås

Wickströms kulturresor till Sjöaremossen på annandagen är fortfarande öppen för anmälan. http://www.ifkkungalv.se/resor/

Slutresultat.:IFK Kungälv – Nässjö, 8-6, (4-5)

För fullständig matchfakta, http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=14815