IFK Kungälv tog en härlig revansch efter förlusten på Anndagen genom att vinna med 6-2 mot Frillesås. 
– Jag skämdes efter förra matchen, men idag tycker jag vi var bättre än dem under hela matchen, säger IFK-liberon Hampus Kärnman.  

Det brukar heta att det går snabbt i hockey. Folk som använder det ordspråket har nog aldrig sett en bandyboll i fart. Lika snabbt går det också från ett bottennapp till en riktigt höjdare. Just en sådan vändning känner nu IFK Kungälv och förenings trogna supporters i Skarpa Gubbar efter fredagens seger mot Frillesås.

Det började dock något tveksamt för Kungälv då de 1239 åskådarna fick se Fredrik Brandin peta in en retur efter en vass benparad av IFK-målvakten Viktor Lindblom. Målet kom i den 14:e minuten efter en händelsefattig inledning.

Kungälv kom dock tillbaka och kvitterade till 1-1 efter att Mikael Lindberg friställt anfallaren Jonas Tell – som fri från mittplan gled ifrån Frillesås-försvaret och rundade Christian Axelsson i bortamålet och lyfte in 1-1 i den 19:e minuten.

I den 31:e minuten stod sedan IFK Kungälvs högerhalv Jesper Henriksson för matchens delikatess då han samtidigt som han skar in i plan tog ner ett lyft från Robin Mohlén och sedan gled fram till bortamålet och lirkade in 2-1.

Ett resultat som stod sig halvleken ut. I den första halvleken var det stundtals också heta derbykänslor på isen. I slutet av halvleken utvisades först IFK Kungälvs försvarare Johan Riddearström för andra gången i matchen efter en bentackling. En tackling som gjorde Frillesås Fredrik Johansson så upprörd att han själv fick sitta av 10 minuter för olämpligt uppträdande.

Halvtidsresultat: 2-1

IFK Kungälv fick sedan en smakstart på andrahalvlek då Lukas ”Pretec” Persson ökade på Kungälvs ledning till 3-1 på straff i den 48:e minuten. En straff som Robin Olsson elegant fixade fram då han åkte igenom hela bortaförsvaret innan han revs ner i straffområdet.

4-1 till Kungälv kom i den 59:e minuten efter att Niklas Holopainen till slut lyckades trycka in bollen i bortamålet efter kalabalik efter en hörna.

Slipar-Uffe fixade utvisning

Om första halvlek var grinig var känslorna än hetare i den andra halvleken. Bland annat hade Kungälvsförsvararen Simon Stenvall en het duell med kompisen och Frillesåsanfallaren Fredrik Brandin.

Domaren tvingades också lägga på ordentligt med tid efter ett längre spelavbrott då det visade sig att Frillesås använt sig av en spelare för mycket på isen under en utvisning. Ett omständighet som IFK Kungälvs mycket uppmärksamme skridskotekniker Ulf ”Uffe” Johansson lade märke till vilket ledde till ännu en utvisning för Frillesås.

Avbrottet gjorde att domaren lade till 4,5 minuter – vilket betydde att matchen förlängdes med totalt 6,5 minuter.

Innan matchen var över ökade Kungälv på till 5-1 genom Robin Mohlén innan Fredrik Brandin reducerade till 5-2, vilket senare blev 6-2 då Elias Modin fastställde slutresultatet.

– Jag skämdes efter förra matchen, men idag tycker jag vi var bättre än dem under hela matchen, säger IFK-liberon Hampus Kärnman.

Mer om vad Hampus och hans lagkamrater tyckte om matchen kan ni se i videon nedan. Fullständig matchfakta hittar ni här. 

IFK Kungälv vill rikta ett stort tack till den stora publiken som letade sig ner till Skarpe Nord och till alla våra sammarbetspartner som stod för entrén. Tack!

Vi stod för entrén idag: 

Företag: 

Alten
Borås Bil & Lastvagnar AB
Borst Anders
Bosses Trafikskola
CE Byggnads AB
Dahlins
Dana Entrepenad
Bygg & Golvavjämning
EJ
Eden
F Larsson Bygg
Färg och Tapetboden AB
Golvelit
Hyrservice
Husbyggen I Väster
IMEK
IT Grafiska
JD Montage
Kareby Bil
Kungälvs-Posten
Kungälvs Rör
Kungälvs Skog & Trädgård
Länsförsäkringar
Marbergs Mur & Kakel
Metodsvets
Mårtensson & Håkansson Byggrådgivning
Olofstorps Byggservice
Optimera
PNW
PREEM
SAFAB Fastigheter AB
Sappa
Sigma
Skarpa Gubbar
Skälebräcke Måleri
Skärströms Måleri
SnickarStefan
Stefans El
TT Takentreprenören
Törreby Golv
Uppegårdens Bygg
Uterum Väst
Öhmans Bygg
Sport Life Kungälv Innebandy
Penselbrödernab AB
Hisingen Buss
ICA Skafferiet
K-Plåt
Kungälvs Trä
Stengrundens Bygg
KFP Konsult

Privatpersoner

Andreas Gillervik
Inger & Stefan Åhman
Jan-Erik Sörensen
Ola Dagliden
Svenne Sandström
Thomas Sundsmyr