Som sägnen säger, ”solen skiner alltid i Karlstad”, hoppas Kungälv givetvis på att denna trettondag ska bli solig för IFK:s del, med härlig bandy med fina förhållanden, och en förhoppning om seger och att solen följer oss hela vägen hem till Kungälv.

Inför traditionen annadagsbandyn hade IFK tre bussar med fans med sig ner till Sjöaremossen där dom hade hoppats på allt annat än en 7-1 förlust mot Frillesås den regniga annandagen. Men Kungälv och fansen fick sin revansch hemma på Skarpe nord där man vann med 6-2 efter en gedigen insats utav hela laget. Efter dessa två tuffa och svåra matcher väntar nu ännu en tuff match för IFK, nämligen bortamatch mot Boltic på Tingvalla. Ett mitten placerat Boltic som vi mötte i den inledande matchen av serien och vann då med 5-2.

Inför mötet med Boltic har IFK tränat 3ggr på is i veckan och förhållandena har varit bra. Kungälv har siktet inställt på en seger, men det kommer bli en tuff match där Boltic spelar för att hänga på i toppen och IFK gör detsamma. I Kungälv finns en stabil stomme spelare och bland annat  leder Lukas Persson skytteligan på 21 mål och Jesper Henriksson assistligan via 12 ass. Det var för övrigt Boltic som IFK slog när man gick upp till Elitserien säsongen 2007/2008.

Boltic började serien lite dåligt med flera förluster medens laget dom sista omgångarna har tagit mycket poäng, för tillfället ligger laget 3 poäng efter kvalplats. Dom har haft en del skador och inte kunnat komma upp i toppform i anfallsspelet eftersom offensiva spelare saknats. I laget finns bland annat lirare som Matthias Wenstedt som ligger tvåa i skytteligan och Ted Wiklund som ligger trea i assistligan.

Kungälv har givetvis anordnat en supporterbuss som är fullsatt till bredden med pigga fans som vill heja fram sitt IFK till ännu en seger. Detta stärker också laget att ha med support från hemmaplan. Ni övriga följer matchen som vanligt på elitrapport.

Matchstart 6/1 kl. 13:15.