Det blev precis som vi hade hoppats på. Kungälv slog till med en solklar seger borta mot Boltic och vann matchen med 4-6 denna härliga trettondag.

Inför en hel supporterbuss tillresta fans väntade en kall härlig vinterdag för Kungälv uppe i Karlstad där klassiska Boltic stod för motståndet. En match som IFK behövde vinna för att hänga på i toppen av tabellen, men inte en lätt uppgift. Skarpa Gubbar var på plats med en rejäl klack som bjöd på sång och hejjarop, och även Boltic hade sin klassiska klack på plats. Så det var inte bara en match på plan, utan även på läktaren. Men Kungälv gick segrande ur striden.

Kungälv kommer ut och är riktigt taggade och gör en tempostark inledning och briljerar offensivt. Matchen började riktigt bra för IFK, där laget redan efter 10 minuter leder matchen med 0-4 efter 4 målchanser som alla letade sig in i mål. Efter 5 minuter kommer första målet som görs av Lukas Persson efter pass av Jesper Henriksson. IFK fortsatte att vara effektiva i 7:e minuten gör Elias Modin 0-2. Sen slår Lukas Persson till igen och gör 0-3 i 9:e minuten och han gör även 0-4 då klockan står på 09:59. Alltså två mål inom en minut utav Kungälvs anfallare Lukas Persson. En ledning med 0-4 efter redan 10 minuter gör att laget slappnar av något och låter Boltic vara med i spelat något mer. Men IFK behåller ledningen 0-4 när första halvlek är slut.

Halvtidsresultat: 0-4

I början på andra halvlek tog Boltic över spelet lite och lyckas reducera till 2-4 efter 57 minuter spelade. I 62:e minuten utökar Kungälv sin ledning till 2-5 genom mål av Robin Mohlén. Efter detta mål ökar Boltic på trycket igen och lyckas göra 3-5 i den 69:e minuten. Kort därefter utökar IFK ledningen igen till 3-6 , återigen genom mål av Lukas Persson. Boltic trycker på för att komma ikapp Kungälv men lyckas inte med det denna dag, även att dem lyckas peta in 4-6 i matchens slutskede.

Kungälv hade övertaget hela matchen men slappnade av lite i vissa stunder och då kunde Boltic reducera. Sammanfattningsvis så var det många fina aktioner på enskilda spelare idag och laget gör även en stark laginsats.

Slutresultat: 4-6

Fullständig matchfakta hittar ni här.