IFK har två raka segrar och verkar vara på gång efter en böljande inledning där man tappat 7 poäng och tagit 15.

Nu möter man LAIK på hemmaplan, ett lag man på pappret skall slå, men ett formstarkt LAIK som har sex raka segrar med sig blir en tuff uppgift för laget att ta sig an. LAIK har mycket kunnande i laget och andas bandy i bandystaden Lidköping.

IFK har ett bra slagläge då man har en bra hemmastatistik i serien, (CAMP NORD ingen slår oss här)!, och bra resultat mot LAIK historiskt sätt. På försäsongen blev det dock förlust med 5-4 i Ale arena tråkigt nog, men i seriematchen uppe i Lidköping blev det seger med 11-4.

LAIK eller Lidköpings allmänna idrottsklubb som det stavas bildades 1968. LAIK kvalade till elitserien 2009 men hamnade på tredje plats i kvalgruppen, det är det närmaste man varit elitserien på senare år, man har dock spelat ett år i gamla allsvenskan, den dåvarande högsta serien. Annars är man ett tidigare division ett lag, numera allsvenskan.

I laget finns många poängstarka spelare, man har bland annat fyra spelar som ligger topp 15 i poängligan, dessa är Robert Karlsson 22 poäng, Viktor Edwinsson 15 poäng, exempelvis. Men poängen är sprida på få spelare, vilket inte talar för någon bredd.

IFK Kungälv har fullt manskap och tror på en tuff jämn match mot ett formstarkt lag. Det kan med andra ord bli en riktig nagelbitare imorgon. Så alle man ur husen och ta er ner till Skarpe Nord för en härlig bandykväll, och stötta Kungälv till en seger i denna spännande match.

Matchstart 19:00