Det som såg ut att bli en riktigt trevlig fredagskväll med bra bandyväder, seger och mycket folk på läktaren blev inte alls som man kunde tänka sig. Regn och snö vräkte ner över Skarpe Nord och gjorde isen dålig och svårspelad. Vädret gjorde att det blev lyft som var taktiken för kvällen.

LAIK kom till Skarpe Nord i toppform med 6 raka segrar bakom sig och ett självförtroende på topp. Laget visade också under den större delen av matchen att man var det piggare laget, och verkligen ville vinna matchen. Och sagt och gjort så fortsatte LAIK sin segersvit och tog ytterligare en vinst denna snöiga fredagskväll.

LAIK var det starkare laget i första halvlek och ledde med 2-1 efter 38 min, laget skapade många lägen på lyft som Kungälv var sena på. LAIK var etta på bollen i de flesta situationerna, var piggare och verkade ha en mer kraftfull taktik med långa målvaktsutkast. IFK hade även mycket lägen som man missade och man skapade inte en ända hörna, inte heller blev de några utvisningar i första halvlek.

Halvtidsresultat 1-2 

Andra halvlek började på samma sätt med snö och lite avvaktande spel då isen gjorde det svårt för lagen att få till spelet. Bollen studsade åt alla möjliga håll och det var stundtals en del hawaiibandy då allt bara var en enda röra på plan.

Trots de svåra väderförhållandena så gör Simon Artig 1-3 i den 58:e minuten, på ett snyggt skott efter schabbel på en luftpassning. Efter detta är det ganska avslaget tills IFK i 66:e och i 68:e minuten kvitterar till 3-3. Kungälv får i matchen även två bortdömda mål, helt riktigt dömt, men tråkigt såklart. Man lyckas endast skapa ett fåtal hörnor, som dessvärre inte ger någon utdelning. 3-4 målet faller i minut 76, Simon Artig igen efter bolltapp och distansskott i mål.

LAIK var det vassare laget ikväll och visade upp varför de vunnit 6 raka matcher, numera 7 raka efter dagens vinst. Nu gäller det för Kungälv att tagga om och ta nya tag för att inte tappa chansen till kval för elitserien. Efter dagens förlust ser läget tufft ut för IFK.

Slutresultat 3-4

För fullständig matchfakta klicka här