Bandyskolan är nästa anhalt i IFK´s utvecklingstrappa.

Bandyskolan är till för de som har lärt sig grunderna i skridskoåkning och vill fortsätta med att spela med klubba och boll samt utveckla skridskoåkningen. Barnen är i åldrarna födda 2009 – 2011 och kommer från Kungälv med omnejd.

Vi som leder barnen i Bandyskolan är Martin Melander, Johan Lindström och Alexander Smith med hjälp av föräldrar som stöttar oss. Det gäller att få ett effektivt flöde under den timman som vi håller på och all hjälp är tacksam. Även de som står vid sidan av gör sitt med att samla bollar som åker av eller knyta om skridskor. Hämta tröjor, bollar, konor och slipa skridskor är också uppgifter som görs föredömligt av Tobias Christoffersson.

Truppen består dels av barn som var med i bandyskolan förra året och även ett helt gäng nya barn, vilket är väldigt kul. Bandykolan fylls även på efter hand med barn från Skridskokul när de är mogna och framförallt sugna på att börja lira med klubba och boll.
Det är alltid en skön känsla på lördag morgon när man träffas nere på Skarpe Nord. Glada och pigga barn som är väldigt sugna på att få komma ut och åka skridskor. Även fast vädergudarna inte alltid har varit med oss så kör de på med stor glädje. De är oftast väldigt villiga till att lära sig nya moment och lär sig väldigt fort. Den här säsongen fick vi dessutom chansen att starta Bandyskolan redan i September i Ale Arena vilket var väldigt uppskattat. Alla barnen kommer dessutom få möjlighet att åka ut tillsammans med A-laget vid en match, vilket är en häftig upplevelse och ett minne för livet.

Vill man börja spela bandy så är man varmt välkommen ner till Skarpe Nord och delta i IFK-gemenskapen. Vi tränar alltid Lördagar mellan klockan 09.00 – 10.00.  Tycker man att en timma är för lite så är det bara att stanna kvar på allmänhetens åkning som är direkt efter. All tid som man kan få på isen är jättebra att ta vara på och inte minst för att det är kul!

Kolla gärna kalendern på bandyskolans hemsida: http://www.laget.se/IFKBANDY_Bandyskolan

Välkomna!

Hälsningar Ledarna

Foto: Johan Spanås (bandyfoto.se)