IFK Kungälv står inför en tuff uppgift när laget på lördagen gästar Jönköping på Råslätts IP. Ett Jönköping som chockade Kungälv på Skarpe Nord genom att tidigt ta ledningen med 0-3 i en match som Kungälvs till slut lyckades rädda till ett oavgjort och 4-4. 

I matchen på Skarpe Nord låg Jönköpingsduon Jimmy Magnusson och Darren Richardsson bakom det mesta av lagets offensiv – och det är en duo IFK Kungälv måste se uppför inför lördagens möte.

Jönköping har annars haft det tuffare på senare tid efter en stark start på säsongen i allsvenskan södra. Laget ligger med sina sju inspelade poäng på en åttondeplats i tabellen och har bara Katrineholm och Blåsut bakom sig i tabellen.

För IFK Kungälv är det bara seger som gäller om laget på allvar ska ha en chans att hänga med i toppen och hänga på i kampen om de två översta placeringarna i tabellen som innebär kvalspel till elitserien. Just ligger Kungälv på fjärdeplats – tre poäng bakom tabelltvåan Nässjö IF.

Skoglund gör comeback

I IFK Kungälv är samtliga spelare tillgängliga för spel utom anfallaren Jonas Tell som har skadat en tumme. Det gjorde även anfallskollegan Ted Skoglund i början av december – men Ted är nu tillbaka och gör comeback efter mer än en månads frånvaro. Skoglund fanns förra helgen med på isen i Kareby/Kungälv i division 1 där han starkt bidrog till att laget besegrade Skövde och hans närvaro blir ett välkommet tillskott i Kungälvs anfall.

Kungälvs tränare Roger Knöös räknar med en svår match på lördag på Råslätts IP där Jönköping av tradition brukar vara svårslaget.

– Vi hade det tufft mot Jönköping hemma och det gäller att vi är på tå i varje situation för att kunna vinna. Vi har tappat poäng i flera jämna matcher och det är de jämna matcherna som det gäller att bemästra för att hänga med i toppen, säger Roger Knöös.

Knöös trycker på faktorer som noggrannhet i spelet både defensivt och offensivt för att Kungälv ska kunna åka hem från Småland med två poäng.

– Vi har tränat mycket avslut det sista. Det gäller att vi tar vara på de chanserna vi får och att vi har kyla och precision i avslutningslägena. Det är viktigt att vi är ödmjuka inför uppgiften – annars kommer vi få det svårt, säger Roger Knöös.

Matchen i Jönköping starar 13.00 och IFK Kungälvs supporterklubb Skarpa Gubbar finns på plats med en busslast supporters.

För er som inte är på plats på Råslätt går matchen att följa via elitrapport.se