IFK Kungälv tog på lördagsförmiddagen två viktiga poäng i allsvenskan när Jönköping Bandy besegrades på Råslätts IP i perfekta bandyförhållanden. 
Tungan på vågen blev för IFK Kungälv fasta situationer – där laget tack vare två hörnmål kunde gå ifrån och vinna med 3-6 på bortaisen.  

Kungälv fick dock en tung start på matchen inför de tillresta och röststarka supportrarna i Skarpa Gubbar som rest till Småland för att stötta laget. Redan i den femte minuten brände IFK en straff och istället kunde Jönköping göra matchens första mål då Emil Nordström satte dit 1-0 på hörna i den 17:e minuten.

Till skillnad från när Kungälv och Jönköping möttes på Skarpe Nord tidigare i vintras bjöds det på perfekta bandyförhållanden och hård och slät is och trots målet var det Kungälv som var det spelförande laget.

Spelövertaget gav också utdelning då Elias Modin bara fyra minuter efter Jönköpings ledningsmål kvitterade framspelad av Jesper Henriksson.

1-1-resultatet stod sig halvleken ut trots att Kungälv efter målet bland annat skapade tre hörnor.

Halvtidsresultat: 1-1

Hörnorna skulle dock ge resultat i den andra halvleken. Bara 30 sekunder in i halvleken pangade Lukas Persson in sitt första mål på hörna och i den 58:e minuten var det lagkaptenen Mikael Lindbergs tur att visa vad hans klubba går för på fasta situationer.

Målen gav Kungälv en trygghet och laget ökade sedan på till 1-6, genom ett straffmål av Lindberg och ytterligare mål från Elias Modins och Lukas Persson klubbor.

I slutminuterna putsade Jönköping till siffrorna till 3-6 – men bortasegern var aldrig hotad.

Segern innebär nu att Kungälv knappar in på toppen då Nässjö tappade poäng borta mot Boltic och Frillesås förlorade borta mot Laik. Kungälv passerade därmed Frillesås i tabellen och ligger just nu två poäng bakom serietvåan Nässjö.

För matchfakta från matchen klicka här.

Under kan ni se hur jublande supporters och spelare firade segern tillsammans.