På lördag fortsätter dramat i toppstriden av Allsvenskan södra för IFK Kungälv. Förra helgen knappade Kungälv in ett poäng på serietvåan Nässjö – som just nu innehar den sista platsen som innebär kvalspel till elitserien. 
Nu väntar Tranås BOIS på Skarpe Nord – ett lag IFK föll mot i Småland tidigare i vintras.

3-2 förlusten mot Tranås på Bredstorp IP var säsongens första i allsvenskan för Kungälv och blev en väckarklocka om att alla matcher i allsvenskan kräver helgjutna insatser för att det ska bli några poäng.

Tranås som inledningsvis var med i toppstriden av allsvenskan södra har inte riktigt mäktat med att hålla jämnheten under säsongen och ligger inför den 14:e omgången på 6:e plats i tabellen – fyra poäng bakom Kungälv på tredjeplats. Kungälv har i sin tur två poäng upp till Nässjö på andraplatsen och med fem matcher kvar av serien har IFK knappast råd med några fler poängförluster om man ska nå ett elitseriekval. I de sista omgångarna har Kungälv både Nässjö och serieledande Motala kvar på bortais och matchen mot Nässjö har möjlighet att bli en riktigt rysare.

För att den ska bli det gäller det för Kungälv att först och främst vinna matchen mot Tranås. Ett lag som när de får allt att stämma har kapacitet att störa även Elitserielag – vilket de bland annat bevisade under försäsongen då laget besegrade Gripen.

Främste målskytt i årets Tranås är lagkaptenen och anfallaren Robin Östh som så här långt stått för tio mål. Laget har också flera ryska spelare, bland andra skicklige Konstantin Akhlestin med förflutet i bland annat Surte och med elitseriespel i Boltic.

I Kungälv ser formen stigande ut efter förra lördagens komfortabla seger borta mot Jönköping. Tillbaka på isen var då också anfallaren Ted Skoglund efter en månads skadefrånvaro. Skoglund ger med sin starka skridskoåkning och delaktighet i speluppbyggnaden IFK fler alternativ i framför allt det offensiva spelet.

Matchen på lördag börjar 15.00.

IFK Kungälvs supportrar Skarpa Gubbar laddar som vanligt upp för matchen på Restaurang Combi vid Nämndhus rondellen i Kungälv.