IFK Kungälvs P12-lag består av 20 entusiastiska bandykillar 11-12 år gamla. Många av killarna har varit tillsammans sedan tiden i bandyskolan och varje år har det tillkommit nya killar till laget.

Vi startade säsongen i månadsskiftet september med ett träningsläger där vi både gjorde ispremiär samt tränade vår fysik på Friskis & Svettis. Sen dess har vi hållit igång träningen med två pass i veckan.

På träningarna har vi kul och väldigt bra uppslutning då vi oftast är mellan 14-20 grabbar. Eftersom vi fått in nya killar till verksamheten har vi fokuserat på att alla skall känna sig välkomna och känna att man vill komma tillbaka nästa gång, samt att alla skall få spela matcher.

Vi spelar 11-mannaserier i Distrikt sydväst samtidigt och i distrikt Västergötland. Vi möter lag som Höjden, Mölndal, Villa, Vänersborg, Surte/Kareby flickor m.fl.. Det är vår första säsong på stor is och det är kul att se utvecklingen av både ungdom och spel.

I november reste vi till Nässjö för att spela Stena Cup. Det visade sig bli en riktigt rolig resa och när slutsignalen ljöd, stod vi som cup-vinnare efter att ha besegrat Nässjö i finalen.

Vi tränar nu på att lära oss hantera den stora isen och allt vad det innebär med positioner och stora ytor att utnyttja. Skridskoåkningen är ett viktigt inslag i alla träningar och det brukar vara lite sega ben när vi kliver av efter träningarna.

Vill ni se oss spela är det bara att kolla in vår kalender på laget.se och komma ner till Skarpe Nord och se på härlig ungdomsbandy.

Ledarstaben består av Robert Warper, Freddie Hansson, Jan Pedersén, Daniel Keller och Fredrik Olausson. Slipningen sköter Andreas Gillevik. Vi har ett härligt gäng med föräldrar som hejar och hjälper till med fika, speaker och material på våra matcher och träningar.

Denna säsongen avslutas med att vi i början på mars åker till Örebro och spelar Broman Cup för tredje året i rad. En riktigt kul avslutning på säsongen.

Är du 11-12 år och sugen på att spela bandy, så hör av dig till oss.

https://www.laget.se//IFKBANDY_P12

Välkommen // Ledarna

Foto: Johan Spanås (bandyfoto.se)