IFK Kungälv gjorde vad som behövdes i lördagens bortamatch mot Katrineholm – en match laget vann med 3-5, och där laget spelade som bäst med en man utvisad.
– Katrineholm slet på bra och spelade enkelt, säger IFK-målvakten Måns Lundvall.

IFK Kungälv inledde matchen bäst och kunde gå till halvtidsvila i ledning med 0-2 efter två mål av lagkaptenen Mikael Lindberg. Första målet kom på straff i den 30:e minuten och det sista satte Lindberg dit på övertid.

Kungälv fick alltså slita hårt innan målnollan kunde spräckas och däremellan stack ett Katrineholm som spelade en rak och snabb bandy upp och testade IFK-målvakten Måns Lundvall som spelade stabilt och räddade det som kom i hans väg.

Kungälv tog också en hel del onödiga utvisningar och hade hela 40 utvisningsminuter i den första halvleken.

– Katrineholm spelade enkelt och slet på bra. Vi tar flera onödiga utvisningar, men vi spelade faktiskt bättre när vi var en man färre på isen. Det fick oss att ta tag i det och spela mer noggrant, säger Måns Lundvall.

Halvtidsresultat: 0-2

I den andra halvleken blev det tidigt nerv i matche igen då Katrineholm reducerade till 1-2 genom junioren Emil Andersson. Nio minuter senare kunde Kungälv ändå öka på ledningen till 1-3 genom Jonas Tell som var tillbaka på isen efter en skada.

I den 76:e minuten kunde sedan IFK Kungälvs skyttekung Lukas Persson punktera matchen genom att sätta dit 1-4 – framspelad av Jesper Henriksson.

Kort efter reducerade dock Katrineholm till 2-4, men Persson visade på nytt att Kungälv var storleken större och satte in 2-5. Ett resultat Katrineholm putsade till 3-5 men bara sekunder kvar att spela.

– Vi gjorde det som behövdes idag. Utvisningar tar vi för att vi slarvar i det defensiva jobbet, men idag var det kanske bara bra att vi satt mycket på botbänken då det fick oss att ta tag i spelet, säger Måns Lundvall som stod för en stark insats i IFK-kassen.

Fullständig Matchfakta hitta här.  

Samtidigt som IFK Kungälv vann besegrade tabelltvåan Nässjö IF på bortais med 3-8. Något som betyder att Nässjö fortfarande är två poäng före Kungälv i tabellen och även förbättrade sin redan bättre målskillnad jämfört med Kungälv.

Med tre matcher kvar av tabellen ser det ut som att Kungälv måste ta tre raka för att nå elitseriekval. I sista matchen möts just Kungälv och Nässjö i Småland. Innan dess möter både Nässjö och Kungälv serieledande IFK Motala.