Klockan 15.00  är det avspel för IFK Kungälv i dagens viktiga allsvenska match mot Katrineholm. Ett lag som haft en liten dipp de senaste åren efter att ha varit framme och nosat på högre nivåer genom kvalspel till elitserien.

Med fyra omgångar kvar av allsvenskan gästar IFK Kungälv under lördagen Backavallen och Katrineholm. För IFK Kungälv är det bara vinst som gäller om laget ska ha en chans att utmana Nässjö i kampen om den åtråvärda andraplatsen i tabellen, som innebär kvalspel till elitserien.

Nässjö är just nu två poäng före IFK Kungälv på tredjeplats i tabellen och tar Kungälv full pott i tre tre kommande matcherna kan det bli ett nervkittlande avslutningsdrama då Kungälv gästar Stinsen Arena och Nässjö i den avslutande omgången.

Först och främst måste IFK Kungälv dock lösa den kluriga uppgiften mot Katrineholm. Ett lag Kungälv haft många duster med genom åren och numera går under namnet Katrineholm Bandy – efter en sammanslagning mellan klubbarna Värmbol och KSK 2007.

2010 var Katrineholm också uppe i elitserien och har efter att laget åkte ut också nått kvalspel till elitserien vid ett par tillfällen.

Efter strul med ekonomin har laget dock tappat något i slagkraft och bland annat tappat sin målskytt Niklas Eriksson som inför den här säsongen valde att prova sina vingar i elitserien och Tillberga.

Katrineholm ligger just nu näst sist i tabellen med sex inspelade poäng och krigar nu mot Jönköping för att nå en kvalplats för att inte degraderas ner direkt från allsvenskan.

När Katrineholm får allt att stämma har laget dock kapacitet att störa alla lag i serien. Tidigare gick bland annat Frillesås på en mina på Backavallen då laget tappade en 4-0 ledning till 4-4.

För IFK Kungälvs del gäller det med andra ord att se ödmjukt inför uppgiften – utan en helgjuten insats kan spänningen i årets serie vara över för IFK.