P14 består av ett väl sammansvetsat gäng på 19 spelare, två huvudtränare, en målvaktstränare samt två administrativa tjänster som även ibland deltar på isen.

Laget, alla födda 2004 består av killar som hängt med sedan skridskokul och bandyskolan, några som enbart spelat några år samt några som dubblerar med ishockey och laget behöver alltså inte splittras på grund av för få spelare. Detta tycker vi är kul då bredden är en framgångsfaktor för att bandyn ska överleva i Kungälv innan en hall är på plats.

Spelmässigt är laget väl med i konkurrensen bland sina jämlika.
- Vi tävlar på olika villkor vad det gäller förutsättningar mot många av de bättre lagen genom att de har hall och kan genomföra sina pass på bra is utan regn och blåst men hittills har vi ändå lyckats hålla jämna steg, säger Martin Wallin, tränare.

En annan framgångsnyckel är att vi har Jonas Höglund och Magnus Paulsson på ledarsidan som raggar och draggar efter tider i Göteborgs rinkar på försäsongen. På så sätt kan vi i lugn och ro bygga upp laget och tillsammans med föreningens istider i Ale arena så att är vi väl förberedda när säsongen drar igång. Vi åker ca 300 mil på försäsongen till hockeyrinkar och träningsmatcher i olika bandyhallar.

- Utan våra största supportrar, det vill säga spelarnas föräldrar som betalar och kör hade det aldrig gått berättar Magnus Paulsson. Eftersom laget är det samma år efter år så är det inga problem att ställa upp för varandra.
- Men det hade underlättat om vi fick en timma i veckan i vår egen kommuns ishall på försäsongen, skrattar Martin Wallin.

I år spelar vi i en serie som heter P14 röd. Den består mestadels av killar i vår egen ålder där vissa lag har mindre trupper har blandad åldrar.
- Vi ser helst att vi spelar mot spelare i vår egen ålder, säger Björn Ericson.
- Inte bara för att det kan skilja sig lite i tempo utan att de fysiska förutsättningarna är väldigt olika och skador kan lätt ske om man är 12-13 år och får en kille över sig eller krockar med en äldre motspelare som är betydligt tyngre och längre, fortsätter Björn.

Dock ser vekligheten annorlunda ut och bara ett fåtal lag i närheten kan visa upp rena årgångar.
Laget presterar för det mesta bra i serien, och alla som tränar regelbundet får spela. Vårt lag har enligt många ett fint grundspel som är kul att titta på.

Säsongen började i slutet på augusti med en fysträning och ett ispass i veckan samt avslutas början på mars i Lidköping där vi är inbjudna till en flerdagsturnering.

Välkomna ner till Skarpe Nord på våra matcher!

//Ledarna

https://www.laget.se/IFKP14/

Foto: Johan Spanås (bandyfoto.se)