På söndag spelar IFK Kungälvs säsongens sista seriematch på Skarpe Nord då Blåsut gästar. Det kan dock bli fler matcher om IFK Kungälv nå elitseriekval. 
– Vi är laddade inför uppgiften, säger IFK-spelaren Andreas Berggren.

Tre omgångar återstår av årets säsong i allsvenskan södra för IFK Kungälv. Laget ligger på tredjeplats bakom serieledande Motala och tabelltvåan Nässjö. Två lag som möttes på lördagen i en match där Nässjö drog längsta strået.

IFK, med en match mindre spelad, är inför matchen mot Blåsut fyra poäng bakom Nässjö och sex poäng bakom Motala. I de två sista matcherna möter IFK Kungälv båda lagen på bortais.

Tar IFK Kungälv tre raka vinster slutar IFK Kungälv på samma poäng som Motala som har kvar att möta Kungälv och i sista matchen ställs mot tabellfyran Frillesås på borta is.

Vid tre raka vinster kommer IFK Kungälv också att hamna på minst samma poäng som Nässjö. Laget har just nu betydligt bättre målskillnad och en storseger mot tabelljumbon Blåsut hade varit välbehövligt för IFK Kungälv på söndag.

Blåsut är dock ett lag som besitter mycket rutin i form av gamla elitseriespelare och talang i unga hungriga talanger – som kommer göra allt för att sätta käpparna i hjulen för Kungälv.

Matchen på Skarpe Nord börjar 15.00. För alla bandyälskare gäller det nu att sluta upp bakom laget – det kan vara sista matchen på Skarpe Nords is för IFK den här säsongen.