IFK Kungälv körde under söndagen över Blåsut i perfekta bandyförhållanden på Skarpe Nord. 
Hela 17-1 skrevs slutresultatet till och Kungälv står nu inför ett slutdrama i allsvenskan södra.
– Vi visste att vi behövde göra en del mål och spelade överraskande bra, säger IFK-anfallaren Ted Skoglund.  

IFK Kungälv behövde göra mål, och allra helst väldigt många mål i hemmamötet med tabelljumbon Blåsut. Annars var säsongen i princip över då både serieledande Motala och tabelltvåan Nässjö både just nu både har fler poäng och bättre målskillnad.

Efter Kungälvs 17-1 på Blåsut har Kungälv nu knappat in. Med två omgångar kvar är kampen om de två översta tabellplaceringarna, som innebär elitseriekval, öppen.

Nästa helg möter IFK Kungälv tabellettan Motala och i sista omgången väntar tvåan Nässjö, just nu två poäng före i tabellen.

– Vi visste att vi behövde göra en del mål och hade pratat om att gå upp och störa dem högt och det gick ju bra, säger anfallaren Ted Skoglund, som stod för två mål och en assist i matchen.

Själv matchen i sig mot Blåsut inleddes med att Kungälv gick upp och satte hård press på gästerna högt upp i banan. Taktiken gav också utdelning till Mikael Lindberg tidigt tryckte in 1-0 på en retur efter att Lukas Persson missat ett friläge i den tredje minuten.

2-0 kom strax därefter och trots mängde med missade målchanser trillade målen sedan in i jämn takt. Snyggast i den första halvleken var ett solomål av lagkaptenen Lindberg när han växlade upp i skridskoåkningen och sedan lirkade sig in från högerkanten framför målvakten och retfullt enkelt la in 3-0.

Kungälv spelade ett varierat och underhållande anfallsspel med både flipp och fina kombinationer kombinerat med en del soloräder av framför allt Robin Olsson som allt som oftast kunde åka runt bortaspelare som om de vore koner.

Blåsut fick ändå in en boll i den första halvleken på en straff som laget tilldömdes efter ett mindre tumult efter en hörna.

Halvtidsresultat: 7-1

I den andra halvleken fortsatte Robin Olsson och de övriga Kungälvsspelarna eftermiddagens show. Skyttekungen Lukas Persson visade vid flera tillfällen upp att krutet fortfarande är torrt i hans bössa och noterades totalt för hela sex mål i matchen.

När klockan passerat 90 minuter, och lite övertid som lades till efter Blåsut via time out försökte hitta något botmedel mot Kungälvs offensiv, hade hemmalaget gjort hela 17 mål.

Krossen innebär nu att Kungälv har slagläge inför de två avslutande matcherna.

– Nu är vi med igen. Nu har vi två spännande matcher att se fram emot och vinner vi dem får vi hoppas det räcker till en av de två översta platserna. Idag spelar vi överraskande bra och vi får försöka ta me det här spelet även om det så klart inte kommer vara lika lätt mot Nässjö eller Motala, säger IFK-anfallaren Ted Skoglund.

Matchfakta: 

Tabelltoppen. 

1.IFK Motala, poäng: 27, målskillnad: + 45
2. Nässjö IF, poäng: 25, målskillnad: +46
3. IFK Kungälv, poäng: 23, målskillnad: + 42
4. Frillesås BK, poäng: 22, målskillnad: + 33 

Återstående matcher: 

IFK Motala: Kungälv (h), Frillesås (b)

Nässjö IF: Jönköping (b), Kungälv (h)

IFK Kungälv: Motala (b), Nässjö (b)

Frillesås BK: Blåsut (b), Motala (h)