Truppen vi har är ett gäng sköna killar som är födda 02-03. Som det ser ut med åldersfördelningen i IFK Kungälv, tog vi ett tidigt beslut om att behålla vår träningsgrupp 02-03, även om killarna egentligen är en mix av P14 och första års P16.

När det var dags att dra igång säsongen i augusti, kom det ett samtal från Karebys ledare, där man talade om att det skulle bli stora svårigheter att få ihop killar till ett lag och träningar. Vi satte oss ner och kom fram till att vi skulle slå ihop våra grupper för att på så vis kunna träna tillsammans och även kunna låna spelare i mellan lagen. Detta mynnade ut i att vi har 3 st lag som spelar i P16, P14+ (svart) samt P14 (röd).

När det gäller P16 laget, har vi fått nödvändig hjälp av killar i P18 laget, då vi spelar i en serie där dispenserna för äldre killar haglar tätt. Det är med andra ord en tuff uppgift för våra unga killar. Vad man däremot har sett är hur killarna har växt in i uppgiften under året, så nästa år får lagen se upp.

I P14+ (svart serie) är det mer en balansgång att hitta ett lag på rätt nivå, där kärnan i laget består av våra 03:or samt spelare från P16 och Kareby. Hittills har det blivit idel segrar, men det har varit en del tuffa omgångar.  P14 (röd serie) är laget som ligger i Karebys regi, men vi är med och stöttar med 03-spelare kontinuerligt.

Våra killar har hängt ihop ett antal år nu, och det är en bra stämning mellan killarna. Trots regn och en hel del 5:ans sandpapper så har vi ett bra deltagande på våra isträningar. Vi har två 1-timmes träningar i veckan, varav den ena är ihop med Kareby, och det tycker vi nog är i minsta laget om man ska ha en bra möjlighet att hinna träna på allt som behövs, men vi får se ljust på framtiden med en ev. inomhushall i antågande.

Vi som är ledare för 02-03 gruppen är:
Magnus Karlström, Håkan Olsson, Mathias Frykholm
Stefan Angberg, Anders Pettersson, Anders Kauffelt, Daniel Johansson

Välkomna ner till Skarpe Nord på våra matcher!

//Ledarna

https://www.laget.se/IFKBANDYP16

Foto: Johan Spanås (bandyfoto.se)