Motala och Nässjö gjorde vad de skulle och vann sina respektive matcher och lämnade både Kungälv och Frillesås kvar på kvalperrongen

Dagens omgång var annars upplagd att bjuda på största möjliga spänning bland de fyra topplagen. Vinst för IFK och laget hade haft häng på andraplatsen och kval till elitserien. Nu blev det inte så eftersom Motala gjorde sitt jobb och besegrade Kungälv med 6-3 samtidigt som Nässjö spöade Jönköping med klara 8-1. Det är bara att lyfta på hatten för Motala och Nässjö som klarat av att ta sig vidare till kvalet och IFK får avsluta nästa lördag. mot just Nässjö i Stinsen arena, på ett sportsligt sätt samt inför sina trogna tillresta Skarpa Gubbar och gummor.

Matchen började också på bästa sätt och laget tog en gedigen ledning med 2-0 efter cirka 35 spelade minuter genom mål av Robin Olsson framspelad av kapten Lindberg samt på straff av samme kapten. Kort därpå reducerade Motala på straff genom Daniel Lehnbom efter att Jesper Henriksson åkte ut på en tia för slag på skridskon och kort därpå en kvittering av Olle Nordlund på en hörna av den hårdare klassen. Olle som var en säsong i Kungälv tidigare var osympatisk nog att även panga in Motalas ledningsmål på en kontring.

- Vi gör en helt OK första halvlek även om vi bränner mycket lägen och tycker vi har koll på matchen även att de leder med 3-2 i halvlek, säger en naturligtvis dämpad tränare Knöös

Halvtid: IFK Motala – IFK Kungälv 3-2

I andra halvlek fortsatte Motala med målgörandet och i den 54 spelminuten på hörna genom kapten Erik Ivarsson med pass av, just det! Olle Nordlund naturligtvis. Sen blev det hätskt på plan och Kungälvs Johan Riddarström åkte först ut på grovt matchstraff efter en bentackling (som enligt tillresta var ett märkligt beslut, 10 minuter Ok men inte grovt matchstraff) och i slutet åkte inte mindre än fem Kungälvsspelar ut från minut 74 till 89 och spelar i princip med två man kort hela tiden. Frustration klev in då Kungälv hade svårt att utnyttja sin lägen och på slutet rinner Motala ifrån till 6-3 och kan sikta in sig på kval.

- Matchstraffet förändrade matchbilden men vi spelade ändå bra men när vi brände en hörna efter reduceringen till 4-3 gick luften ur något och utvisningarna kom tätt. Det är trots allt inte nu som tåget gick utan matcherna mot Jönköping och LAIK var de som tog udden ur serien för vår del, avslutar Roger.

Nu skall Kungälv avsluta snyggt på lördag i Nässjö och tar sedan sats mot nästa säsong.

Slutresultat: IFK Motala – IFK Kungälv 6-3 (3-2)