Arbetet med nästa års trupp i allsvenskan pågår för fullt i IFK Kungälv. Klubben är i kontakt med en tränare som föreningen just nu ser som huvudspåret, men ännu är inget helt klart. 
Samtidigt har Hampus Kärnman, Elias Modin och Erik Olsson valt att förlänga sina kontrakt med föreningen. 

Sedan säsongen avslutades i februari har föreningens arbete inför kommande säsong pågått i klubbstugan nere på Skarpe Nord. Klart är att huvudtränaren Roger Knöös inte fortsätter den kommande säsongen och klubben letar just nu efter en ny huvudtränare.

– Vi är i kontakt med en etablerad tränare som har de egenskaperna vi söker. En tränare som är duktig på att utveckla unga spelare och som har stort bandykunnande. Han är vårt huvudspår, men ännu är inget klart och det är en viktigt pusselbit för oss att lösa, säger Tony Uhre i IFK Kungälvs sportgrupp.

I måndags hade föreningen möte med spelarna från förra årets trupp och som det ser ut nu har endast en spelare meddelat att han  har skrivit på för en annan klubb och att det handlar om en föreningen i elitserien.

Samtidigt har IFK Kungälvs libero Hampus Kärnman, mittfältaren Elias Modin och junioren Erik Olsson valt att skriva på ett nya kontrakt med föreningen vilket innebär att de spelar i IFK Kungälv det kommande året.

– Hampus är en stöttespelare både på och utanför isen och vi är givetvis väldigt glada över att Hampus vill fortsätta spela för IFK Kungälv. Elias är en spelare som verkligen visade framfötterna förra säsongen, han gjorde mycket mål och assist och är en spelare som verkligen har framtiden för sig. Samma sak gäller Erik som vi tror mycket på och som säkert kommer visa att han ska ha ännu mer speltid nästa säsong, säger Tony Uhre.

Utöver Hampus, Elias och Erik är sedan tidigare även Andreas Berggren Eckerth klar för spel nästa säsong.

Under våren har arbetet fortsatt med att få föreningens ekonomi i balans. IFK Kungälv befinner sig fortsatt i rekonstruktion och i nästa vecka har föreningen ackordsförhandling i Göteborgs tingsrätt.

– Vi får avvakta förhandlingarna, men föreningen fortsätter att arbeta framåt som vi gjort under hela våren och förhoppningsvis kommer vi nu kunna ta ett avstamp och lägga rekonstruktionen bakom oss inom några veckor, säger IFK Kungälvs styrelse i ett uttalande.