Under måndagen klubbade Göteborgs tingsrätt igenom den ackordsuppgörelse som föreningen har gjort med klubbens fodringsägare. 
Beslutet innebär att IFK Kungälv nu kan lägga rekonstruktionen bakom sig och fokusera på att på den sportsliga verksamheten och bygga upp en stabil grund för föreningen.  

Den 22 oktober godkände Göteborgs tingsrätt IFK Kungälvs ansökan om rekonstruktion. Under vintern har IFK Kungälv förhandlat fram en ackordsuppgörelse med klubbens fodringsägare och under måndagen klubbades uppgörelsens igenom av tingsrätten.

– Vi har arbetat målmedvetet under vinter för att få det här att gå i mål. Föreningen känner stor tacksamhet till fodringsägarna för att de har ställt upp för IFK Kungälv och för att de tror på föreningen, säger IFK Kungälvs ordförande Stefan Strand.

Arbetet inför den kommande säsongen har pågått parallellt med arbetet med rekonstruktionen och nu kan IFK Kungälv lägga all kraft på det.

– Under våren har vi arbetat med en vision och värdegrundsarbete för att bygga ett nytt Kungälv. Grundpelaren är en satsning på våra egna ungdomar. Dels vill vi utveckla dem till duktiga bandyspelare, men vi vill också ge dem sunda värderingar och upplevelser tillsammans för att de ska komma ihåg sin aktiva tid som bandyspelare i föreningen som en positiv upplevelse för resten av livet. Lyckas vi med det tror vi att även de kommer fortsätta vilja engagera sig i bandyn när de blir äldre och inte längre spelar själva. Målsättningen är att föreningen ska komma tillbaka till den högsta nivån, men det ska ske genom att långsiktigt arbete utan kortsiktiga satsningar, säger Stefan Strand.

IFK Kungälv vill även tacka alla medlemmar, supporters och samarbetspartners för stödet det senaste halvåret. Nu riktar föreningen in sig på ett fortsatt hårt och ödmjukt arbete för att bygga ett starkt IFK Kungälv igen.