På måndag morgon kommer beslutet om IFK Kungälvs framtid att fattas. Klubben saknar i skrivande stund 116 000 kronor för att kunna betala ut det fastställda ackordet.
– Människor har visat ett fantastiskt engagemang. Vi hoppas verkligen att vi kommer att kunna börja betala ut ackordet till alla fodringsägarna på måndag för att rädda föreningen, säger IFK Kungälvs ordförande Stefan Strand. 

Sedan föreningsmötet i tisdags har människor som brinner för IFK Kungälv och bandy i Kungälv bidragit med nära 200 000 kronor för att rädda IFK Kungälv.

(För er som inte närvarande vid mötet finns informationen om klubbens situation att läsa här.)

I skrivande stund (torsdag 13 juli 21.00) saknade föreningen 116 000 kronor för att kunna betala ut det fastställda ackordet efter den rekonstruktion föreningen gick igenom under vintern och våren. Ett ackord som skulle ha betalats ut den 15 juni.

På måndag morgon kommer IFK Kungälvs styrelse att fatta beslut om föreningen kan betala ut ackordet eller ska ansöka om konkurs.

– Har vi pengar kommer vi att börja betala ackordet på måndag. Klockan är tyvärr ”fem över tolv”. Stödet vi har fått de senaste dagarna är helt otroligt. Det här engagemanget hoppas vi ska kunna leda till en nystart för hela föreningen, och nu får vi hoppas att vi får en det sista vi behöver så att vi i nästa vecka förhoppningsvis kan börja det arbetet och blicka framåt, säger Stefan Strand.

I praktiken betyder det att människor som vill stötta IFK Kungälv behöver göra det senast imorgon fredag klockan 18.00.

– På måndag morgon samlas vi och stämmer av kontona. Det är så verkligheten ser ut för oss nu. Det går inte vänta längre, säger Stefan Strand.

Ett förslag från tisdagens mötesdeltagare var även att medlemmar som inte vill låna ut pengar ska kunna skänka en valfri summa till IFK Kungälvs Swishnummer: 123 303 46 34. Valfritt bidrag kan även sättas in på Bankgiro: 216-9233

För människor som vill stötta föreningen eller har frågor eller vill ha ytterligare information kontakta:

IFK Kungälvs ordförande Stefan Strand:

stefan.strand@ifkkungalv.se

073-902 80 80

Eller Anders Abrahamsson på:

0729 61 10 64.