Tack vare föreningens medlemmar och andra bandyvänner har IFK Kungälv nu fått in de pengar som krävs för att rädda föreningen. 
Den senaste veckan har föreningen fått in bidrag på över 300 000 kronor.
– Engagemanget från våra medlemmar är helt otroligt. Det visar att det finns en enorm kraft i den här föreningen och den måste vi ta vara på nu, säger IFK Kungälvs ordförande Stefan Strand. 

Under måndagsmorgonen har IFK Kungälvs styrelse kunnat konstatera att föreningen nu har fått in de pengar som krävs för att betala ut det fastställda ackordet efter den rekonstruktion föreningen gick igenom under vintern och våren.

Förra vintern hade IFK Kungälvs skulder på över 4 miljoner kronor och den totala kostnaden för ackordet kommer att landa på runt 1,3 miljoner kronor. Pengar som föreningen nu kommer att börja betala ut.

– Pengarna vi saknade har vi fått in nu via olika former av lån och bidrag. Det känns givetvis helt fantastiskt att det finns så många människor som brinner och bryr sig om IFK Kungälv. Det är svårt att beskriva i ord vad man känner inför vilken insats alla från; föräldrar till våra yngsta barn, pensionärer, supportrar, medlemmar i styrelsen, gamla spelare, nuvarande spelare och andra personer, har gjort för IFK Kungälv. Det vi kan konstatera är att vi måste ta vara på det här engagemanget för att bygga en stark föreningen igen, säger Stefan Strand.

Inför den kommande säsongen är IFK Kungälvs fokus också att stärka gemenskapen inom hela föreningen – från barnen i skridskoskolan till A-laget.

– Det har varit en lång resa sedan vi ansökte om rekonstruktion och inom kort kan vi nu lämna den bakom oss. Under den här tiden har vi också arbetet fram en ny vision för föreningen. IFK Kungälvs styrka ligger i vår ungdomsverksamhet. Kostnader för ett A-lag ska aldrig igen få äventyra föreningens överlevnad. Med en stark ungdomsverksamhet kommer vi få förutsättningar till att också ha ett starkt A-lag där vi så klart vill att så många egenfostradespelare ska spela. På föreningsmötet förra tisdagen kom det fram många bra tankar som vi måste ta till vara på. Nu inleds arbetet med att bygga upp föreningen igen. Det är ett arbete som kommer kräva ett fortsatt hårt jobb och engagemang från alla i föreningen, säger Stefan Strand.

MER INFORMATION: 

Information från föreningsmötet:

Stort engagemang för att rädda klubben