I måndags startade IFK Kungälvs A-lag upp bandysäsongen på allvar när de sammanstrålade igen efter individuell träning under juli. Samtidigt kan klubben presentera två nya ansikten i form av den unge  Olle Carlsson från Västerås och lagledaren Per Ekholm som återvänder till Kungälv. 

Sommaren är inne på slutspurten och det betyder som vanligt att bandysäsongen är stundande. Under juli har IFK Kungälvs A-lagsspelare tränat på egen hand och i måndags startade den gemensamma träningen upp igen under ledning av tränarna Anders Liw och Hampus Kärnman.

I vinter kommer de leda A-laget tillsammans med den tidigare IFK-spelaren Per Ekholm som den senaste säsongen varit lagledare för Frillesås BK. Per var aktiv som spelare i A-laget under 80-talet och har sedan dess haft ett mångårigt engagemang i föreningen.

På plats i Kungälv finns sedan en tid också nyförvärvet Olle Carlsson. Olle är född 1998 och kommer senast från Västerås SK där han spelat med ”mesta mästarnas” P20-lag.

- Det känns väldigt bra att vara här. Farsan kommer från Kungälv och jag bodde här fram till att jag var fem, sex år. Min familj är nära vänner med Håkan ”Hogge” Olssons familj och det var Håkan som tog kontakt med mig och undrade om jag var intresserad över att komma hit, säger Olle Carlsson.

”Väldigt go stämning”

Olle som är 186 centimeter lång kan spela både back och mittfältare och lyfter framför allt fram sin skridskoåkning på frågan gällande vilka hans främsta styrkor är som bandyspelare.

- Sedan har jag väl helt okej spelförståelse och klubbteknik. Mitt personliga mål med den kommande säsongen är att utvecklas på seniornivå som bandyspelare. Jag har fått prova på att träna lite med VSK:s A-lag och ser flytten som ett sätt att utvecklas som både bandyspelare och som person i en ny miljö. Det har inte varit några som helst problem att komma in i laget. Det är väldigt go stämning och sedan känner jag även en del spelare sedan tidigare, säger Olle Carlsson.

IFK Kungälv hälsar Olle Carlsson varmt välkommen till klubben och staden och hoppas att han kommer att ta ytterligare kliv som bandyspelare och person tillsammans med en ung och hungrig spelartrupp där några äldre spelare som Mikael Lindberg, Lukas Persson och Hampus Kärnman stöttar upp med sin månåriga rutin av spel i elitserien.

Kärnman: ”Kommer köra mycket fys”

IFK Kungälvs spelande tränare Hampus Kärnman berättar att han hoppas att Olle kan tillföra egenskaper som tidigare har saknats i truppen.

- Först och främst är det roligt att Olle har valt att flytta tillbaka till Kungälv och spela för oss. Han är en lovande försvarsspelare som behöver spela seniorbandy nu och som har tränat med VSK:s A-lag. Han är stor och fysiskt stark och det är något som vi behöver. Sedan är det också kul att Per är tillbaka i klubben. Han kan föreningen och känner flera av spelarna och ledarna sedan tidigare och blir ett utmärkt tillskott i ledarstaben, säger Hampus Kärnman.

Kärnman lyfter precis som Olle Carlsson fram stämningen som just nu finns i truppen som ska försvara IFK-färgerna i vintern.

- Stämningen är fantastisk faktiskt och läget i truppen ser bra ut, vi har inga skador eller liknande och alla är taggade över att dra igång på allvar nu. Vi kommer att köra mycket fys nu framöver, minst fem pass i veckan vilket vi också har haft sedan i början av maj. Om några veckor går vi också på is i Oasens ishall och i mitten av september drar vi gång med pass på stor is i Ale Arena med träningar och matcher vilket vi givetvis ser fram emot, säger Hampus Kärnman.

Truppen just nu: 

Målvakter: Victor Lindblom, Axel Garstam

Utespelare: Mikael Lindberg, Joel Emanuelsson, Carl-Oscar Bridholm,  Elias Modin, Lukas Persson, Hampus Kärnman, Andreas Berggren Eckerth, Erik Olsson, Daniel Strömquist, Marcus Martinsson, Linus Carlström, Robert Thelin, Olle Carlsson

Ledare: Anders Liw, Hampus Kärnman, Per Ekholm