På söndag den 3 september är det dags för säsongens första träningsmatch för IFK Kungälv. Matchen spelas i Vänersborg och motståndet står inga mindre än det ryska storlaget Bajkal Energy för. 

IFK Kungälvs A-lag ska snart få känna på matchpuls efter månader av hård försäsongsträning. Klockan 14.00 på söndag går IFK på is i Arena Vänersborg och möter Bajkal Energy som är i Sverige på försäsongsläger.

Bajkal Engery är ingen ny bekantskap för IFK Kungälv. Många supportrar kanske minns laget från Kosa Cup i Ale Arena för några år sedan då det ryska laget besegrade IFK i cupen. En turnering IFK Kungälv året senare, efter en magisk vändning i finalen mot ryska Vodnik 2010, vann efter att vi vände 0-3 till 3-3 och sedan vann på straffar.

Bajkal Engery är i dag ett av Ryssland absolut bästa lag. Förra säsongen slutade laget på 3:e plats i grundserien av den ryska Superligan och tog sig sedan hela vägen till final i slutspelet där man till sist förlorade mot SKA Neftianik som även vann grundserien. 

Det är med andra ord ett minst sagt högklassigt motstånd IFK får mäta sig mot på söndag.

Mer inför matchen kommer ni att kunna läsa senare i veckan på ifkkungalv.se.

Utöver matchen på söndag som startar 14.00 har IFK Kungälv en inplanerad träningsmatch mot seriekonkurrenten Frillesås BK veckan efter. Fler träningsmatcher är också i planeringen och så fort tid och datum för matcherna är helt klara kommer vi att gå ut med den informationen på hemsidan.

Inplanerade träningsmatcher för IFK Kungälvs A-lag under hösten. 

Söndag 3 september: 14.00 mot Bajkal Energy (Arena Vänersborg)

Fredag 8 september: Frillesås BK (Arena Vänersborg)