Klockan 14.00 på söndag möter IFK Kungälv ryska  Baikal Energy. Ett lag som slutade två i den det ryska mästerskapet förra året och redan har spelat tre träningsmatcher.
– Vi är väldigt sugna på att lira bandy nu, säger spelade tränaren Hampus Kärnman. 

Efter en hård försäsongsträning är det äntligen dags för matchspel för IFK Kungälv. På andra sidan isen står Baikal Energy som under sitt träningsläger i Sverige har hunnit med att vinna med uddamålet mot IFK Vänersborg och besegra Kungälvs seriekonkurrenter Frillesås och Gripen med 11-1 respektive 11-2.

I IFK Kungälv ser läget i truppen bra ut. Med ett i stort sett helt nytt lag och första träningsmatchen är det naturligtvis mycket som inte kommer att klaffa – men det är ju just det träningsmatcher är till för.

– Läget i laget är bra. I stort sett alla är friska och spelklara. Alla som är friska kommer att få speltid, säger Hampus Kärnman.

När det gäller motståndet går det nästan inte att hitta något svårare.

– Vi möter ett av världens bästa lag som legat på träningsläger på stor is i flera veckor. Själva har vi ett helt nytt lag som tränat på hockeyrink tre pass. Vi ser det som träning och en kul med match då vi får spela mot världsstjärnor av högsta kaliber, fortsätter Kärnman.

De senaste veckorna har några nya ansikten tränat med IFK. Eventuellt kommer några nya namn att dyka upp på elitrapport.se för er som följer matchen imorgon. Inget är dock helt klart med fler spelare och framtiden vår utvisa hur det blir.

Truppen som tränarna Anders Liw och Hampus Kärnman med säkerhet har att förfoga över i vinter är följande:

Målvakter: Victor Lindblom, Axel Garstam

Utespelare: Mikael Lindberg, Joel Emanuelsson, Carl-Oscar Bridholm,  Elias Modin, Lukas Persson, Hampus Kärnman, Andreas Berggren Eckerth, Erik Olsson, Daniel Strömquist, Marcus Martinsson, Linus Carlström, Robert Thelin, Olle Carlsson

Ledare: Anders Liw, Hampus Kärnman, Per Ekholm, Tony Josefsson

När det gäller söndagens match är det ryska Baikal Energy som är hemmalag och står för sekretariatet. För er som inte kan ta er till Vänersborg går matchen att följa på elitrapport.se