IFK Kungälv åkte under söndagseftermiddagen till Arena Vänersborg, för att ta sig an ett av världens bästa bandylag iform av Ryska Baikal Energy, med världsstjärnor i laget som bland annat Nikita Ivanov.

 

- Jag tycker vi stod upp bra kollektivt, framförallt defensivt. Två straffar, flertalet hörnor och något bolltapp som straffar sig, och när vi möter ett sådant bra motstånd så tar dom givetvis till vara på varje litet misstag, säger målvakten Victor Lindblom.

 

Det var inget snack om saken denna Söndagseftermiddag då Baikal tidigt i matchen skaffade sig en ledning med flertalet bollar, för att sedan gå ifrån till en seger med 8-0.

Det vi kan notera i IFK:s laguppställning är att man ställde upp med nya namn iform av: Greger Svehn, och en spelare ifrån dom egna leden iform av blott 17åriga Philip Strand.

Kungälv hade bara varit på is tre gånger inför matchen och dessutom endast på hockeyrink, samtidigt som Baikal hunnit med att ligga på träningsläger och tränat på stor is i flera veckor, samt besegrat IFK Vänersborg med uddamålet och Kungälvs seriekonkurrenter Gripen och Frillesås i träningsmatcher.

 

-Baikal var otroligt vassa när dom kom rättvända med bollen, och trots att vi inte lyckades med att göra något mål så fanns det ändå ljusglimtar här och där under matchen. Totalt sett så tycker jag att vi ska vara nöjda, med endast tre rinkpass i benen så står vi upp bra och har flera intressanta saker att bygga vidare på, säger Victor Lindblom.

 

Matchrapporten ifrån Elitrapport.se är tyvärr undermålig och därför kan vi inte redovisa målskyttar och målminuter här.

 

Redan nu på Fredag så är det dags för en ny match för IFK Kungälv, och denna gången så möter vi ett mer jämnt motstånd iform av våra Seriekonkurrenter Frillesås, matchstart är 19.00.

 

HEJA KUNGÄLV!