IFK Kungälvs hungriga unga lag visar direkt att framtiden är ljus. Ikväll slog ett helt nytt Kungälv seriekonkurrenten Frillesås med 6-5. 

Inför årets säsong har en rad unga killar lyfts upp i IFK Kungälvs A-trupp. De unga killarna visade ikväll tillsammans med sina mer rutinerade lagkamrater att de är redo att leda Kungälv framåt.

Efter en jämn batalj vann IFK fredagens träningsmatch mot Frillesås BK med 6-5. Frillesås tippas av många högt upp i årets Superallsvenska, men räckte alltså inte till ikväll mot Bohusläns rödblå krigare.

Det började dock tufft då Frillesås tidigt gick ifrån till 2-0. Kungälv kom dock tillbaka och efter två mål av Lukas Persson i den första halvleken kunde Kungälv gå till halvtidsvila med känning på mer och resultatet 2-3.

I den andra halvleken la Kungälv in i en högre växel och vände på matchen.

Talangen Kalle Öberg petade in två mål och efter ytterligare ett Lukas Persson mål och ett mål från kapten Mikael Lindberg hade Kungälv plötsligt pangat in sex mål. Något Frillesås inte kunde svara på trots ett sent mål av Kungälvsfostrade Fredrik Brandin.

Det unga Kungälv visade därmed att laget är att räkna med i vinter. Efter endast tre pass på hockeyrink och en match mot ryska topplaget Baikal slog IFK ett mer rutinerat Frillesås.

Kommentarer från matchen från tränare och spelare kommer under helgen.  Tillsvidare njuter vi av ett fint resultat som kommer ge ytterligare självförtroende i bygget av framtidens Kungälv.

Matchfakta från matchen hittar ni här. 

Heja Kungälv! #viärkungälv